AL-KO Ranger rangeersysteem

AL-KO Ranger

De nieuwe Ranger mover van AL-KO

UTRECHT – We konden hem ook al op de Caravan Salon in Düsseldorf zien, maar de nieuwe mover van AL-KO was uiteraard ook gewoon op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht te zien.

De nieuwe Ranger is een zogenaamd instapmodel, waarvan de winkeladviesprijs inclusief afstandbediening onder de 1500 euro blijft.

De Ranger mover is geschikt voor caravans tot 1800 kg waarmee hij in principe voor nagenoeg alle caravans met een opbouwlengte tot zo’n 5,50 meter geschikt is.

Uiteraard krijgen kopers voor dat geld uiteraard nog steeds een rangeersysteem dat aan alle kwaliteitseisen van AL-KO voldoet. De nieuwe mover is afgeleid van de Mammut, waarmee AL-KO al met succes een behoorlijk marktaandeel heeft weten te veroveren. De Mammut is echter volautomatisch, terwijl je de Ranger nog gewoon handmatig op het wiel moet zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=X5l_5_tj1Es

Ook de Ranger heeft een behuizing die zodanig is ontwikkeld dat deze niet alleen zorgt voor voldoende bescherming van de mechanische en elektrische componenten, maar ook bijdraagt aan een afdoende koeling van de mover. De kabeldoorgang is geïntegreerd en hermetisch afgesloten voor een optimale bescherming. De AL-KO Ranger past op nagenoeg alle caravans met een enkele as tot een gewicht tot 1800 kilo en kan stijgingen aan tot 18%.

De beste passing is uiteraard onder een AL-KO chassis maar hij kan ook onder een chassis van andere merken worden gemonteerd. Ook heeft de Ranger een softstart en –stop en wordt er een afstandsbediening meegeleverd. De fabrieksgarantie bedraagt vijf jaar. Medio volgend jaar wordt ook een uitvoering voor tandem-assen verwacht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel