AL-KO’s innovatieve Onda Smart System maakt campers nog slimmer

AL-KO VTE Onda Smart System

AL-KO’s innovatieve Onda Smart System maakt campers nog slimmer

Een van de noviteiten die AL-KO Vehicle Technology Electronics vorige maand op de Fit Your Camper beurs presenteerde op het gebied van camper-technologie, was het Onda Smart System. Van dit systeem, waarvan eerder al eens wat nieuws was verspreid maar nog nooit echt iets concreets te zien was, werd nu de eerste concrete componenten getoond.

Zo te zien zal AL-KO’s Onda Smart System geavanceerde oplossingen bieden voor energiebeheer en apparaatbesturing, die het leven in de camper zowel op de weg als op de camperplaats eenvoudiger, veiliger en efficiënter kunnen maken. Op Fit Your Camper presenteerde AL-KO een aantal basiscomponenten. Het systeem zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

Gebruiksgemak en veiligheid

Een centraal kenmerk van het Onda Smart System is het gebruiksgemak, aangeboden via een smartphone-app die verbinding maakt via Bluetooth. Deze app stelt gebruikers in staat om alle bovengenoemde systemen te monitoren en te beheren, waardoor een naadloze integratie en interactie met de camper mogelijk is.

Op het gebied van veiligheid heeft AL-KO interne cybersecurity experts ingezet om de beveiliging van het systeem te waarborgen. Deze experts zorgen ervoor dat alle gebruikersgegevens veilig zijn, wat essentieel is voor apparaten die toegankelijk zijn via mobiele platforms.

Kerncomponenten van het Onda Smart System

Het Onda Smart System omvat verschillende sleutelcomponenten die de functionaliteit en het comfort van campers significant verhogen:

  • CBE Battery Duo System-200
    Dit systeem beheert intelligent twee 12-volt servicestroombronnen, zowel tijdens het laden als ontladen, door automatisch de meest geschikte stroombron te selecteren. Het is compatibel met zowel lithium- als loodzuuraccu’s en kan een maximale stroom van 200 ampère aan. Belangrijke informatie zoals de resterende autonomie en het laadniveau wordt duidelijk weergegeven en beheerd via de app.
  • CBE PRM400
    Dit apparaat is bedoeld om de zonnepanelen tot 400 watt te beheren, gebruikmakend. Dit apparaat optimaliseert de oplaadprocessen en maximaliseert de energie-efficiëntie van de aangesloten zonnepanelen.
  • CBE AM150, AM260, en AM500 Shunt
    Deze shunts zijn ontworpen om elektrische stroom nauwkeurig te meten, waardoor gebruikers het verbruik en de resterende lading van hun accu’s exact kunnen bijhouden. De shunts zijn nu beschikbaar tot een capaciteit van 500 ampère, waardoor ze uiterst veelzijdig zijn in gebruik.

Toekomst

AL-KO VTE Onda Smart System Met het Onda Smart System is AL-KO zeker niet de enige in de camperbranche die een dergelijk systeem heeft. Het feit dat er de laatste jaren steeds meer van dit soort systemen op de markt komen, bevestigt wel het feit dat technologie ook steeds meer wordt geïntegreerd in het dagelijks gebruik van campers. Dit soort systemen maken het niet alleen gemakkelijker om diverse functies in campers te beheren, maar verhogen ook het algemene comfort en de efficiëntie tijdens het reizen.

We kunnen ervan uitgaan dat dit soort systemen in de toekomst ook steeds meer functies en mogelijkheden zal krijgen. Het potentieel voor verdere innovaties en verbeteringen in de toekomst is natuurlijk ook oneindig groot. Daarmee biedt AL-Ko met het Onda Smart System een interessante vooruitblik op wat er mogelijk is met moderne technologie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel