De Waard Albatros model 2015

De Waard albatros tent 2015

Nieuwe snit voor de vernieuwde Albatros van De Waard

RODEN – In de showrooms van De Waard Tenten is sinds kort de nieuwe Albatros model 2015 te zien.

De Waard heeft de Albatros niet alleen qua snit vernieuwd, er zijn nu ook optionele ramen voor de zijschermen leverbaar. Verder is de tent ook qua gebruiksgemak aanzienlijk verbeterd.

De Waard maakt haar succesnummer Albatros al sinds 1960. De karakteristiek gevormde tent behoort tot de klassiekers onder de Nederlandse tenten, je zou zelfs van een soort van cult-status kunnen spreken. Wie over een tent spreekt, denkt al gauw aan De Waard, en ook bijna automatisch aan de Albatros.

De Waard Albatros 2015De nieuwe Albatros van modeljaar 2015 is op een aantal plaatsen gegroeid. De ingangshoogte is nu maar liefst 215 cm, de hoogte van de nok is gegroeid tot 260 cm. Om het ophangen te vergemakkelijken bestaat de binnentent voortaan uit twee afzonderlijke delen. Dat maakt de indeling van de tent ook flexibeler. De Varioluifel is middels een extra rits aan de luifel nu zo geconstrueerd dat de tent daarmee volledig kan worden afgesloten. Er wordt dan ook een afneembare slikrand aan de luifel bevestigd zodat de luifel en slikrand met haringen in de grond kan worden vastgezet. In gesloten toestand kan er aan beide zijden van de luifel een ingang worden gecreëerd.

Een andere belangrijke wijziging is het opzetgemak, het aantal scheerlijnen is namelijk met 25% afgenomen vergeleken met de oude Albatros, de tent is evengoed net zo stormvast.

Like dit artikel
Tweet dit artikel