All-Electric RV Concept toont elektrische camper met 4×4 en fors rijbereik

All-Electric RV Concept

All-Electric RV Concept toont elektrische camper met 4×4 en fors rijbereik

Elektrische campers staan nog in de kinderschoenen. Met name in Europa, waar we te maken hebben met de grens van 3.500 kilo. Als een camper -bijvoorbeeld vanwege de zware aandrijfaccu- zwaarder is, dan is een groot rijbewijs een vereiste.

Dat is voor veel camperaars een dealbreaker. In de Verenigde Staten is het gewicht niet zo’n issue. De samenwerking tussen ‘outdoor outfitter’ SylvanSport en de specialist in elektrische trucks Zeus Electric Chassis leidde daar tot een interessante, veelbelovende elektrische camper.

Meer dan 600 kilometer op een acculading

Het begint al met het rijbereik. Want al rijden de meeste camperaars hooguit een paar honderd kilometer per dag, men verwacht toch vaak een rijbereik van 400 kilometer op een volle accu. Welnu, het ‘All-Electric RV Concept’ heeft een rijbereik van meer dan 600 kilometer. Dat komt mede omdat het elektrische platform van Zeus, waarbij je niet op een kilootje meer of minder hoeft te letten. De camper weegt dan ook ruim 6.000 kilo. Inderdaad, groot rijbewijs. Maar dan heb je ook wat. Een 7,50 m lange, fluisterstille, elektrische off-roadcamper met vierwielaandrijving, een vermogen van 290 pk en een koppel van meer dan 4.000 Nm.

Te groot voor Europa

De camper zal op de markt worden gebracht door SylvanSport. Waarschijnlijk al in 2022. Of hij ook naar Europa zal komen is maar de vraag. Volgens de schets op de website van SylvanSport is hij namelijk 10 voet hoog en 12 voet breed. Dat laatste, een breedte van 3,60 meter, is in Europa niet iets waar je zomaar de weg mee op kunt. De schets zelf geeft de indruk dat de camper 10 voet breed en 12 voet hoog is. Maar ook een breedte van 3 meter is in Europa meestal te veel van het goede.

Niettemin is het een interessante ontwikkeling. Het All-Electric RV Concept van SylvanSport is verder namelijk een camper die je wat aandrijftechniek betreft absoluut volwassen kunt noemen. Hiermee is SylvanSport ook in een keer min of meer koploper op dit gebied.

SylvanSport heeft haar toekomstige lijn van elektrische campers -er komen er dus verschillende- dan ook heel toepasselijk “Leading the Charge” genoemd. Het is meer dan een woordspeling. Het concept van de camper omvatten verschillende nieuwe technologieën om de uitstoot te elimineren, het afval te verminderen en oplossingen voor waterrecycling te bieden. Hij heeft een composiet chassis, een zwenkbare keuken die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken, All-wheel-drive met ‘military-grade’ assen en vloeistof gekoelde A/C inductiemotoren.

Tom Dempsey, CEO van SylvanSport: “Vanaf het begin van SylvanSport in 2004 wisten we dat onze innovaties in het productontwerp op een dag zouden leiden tot de creatie van een toonaangevende, volledig elektrische camper. De technologische vooruitgang van Zeus, van chassisontwerp tot energieopslag en -beheer, helpt ons om dit op de meest vooruitstrevende, milieuvriendelijke manier te bereiken.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel