Alle campers en caravans van Knaus Tabbert Group krijgen waterfilter

Knaus Tabbert BWT waterfilter

Alle campers en caravans van Knaus Tabbert Group krijgen waterfilter

In West-Europa kun je het leidingwater bijna overal zonder enig bezwaar drinken. Het wordt immers zorgvuldig gereinigd en bovendien regelmatig gecontroleerd door de gezondheidsautoriteiten.

Maar in een aantal wat oostelijker en zuidelijker gelegen landen is dat helaas niet altijd het geval. Als je daar leidingwater drinkt, zou het zo maar kunnen gebeuren dat je daar vervelende maag- of darmklachten van krijgt. Daarom gaat Knaus Tabbert al haar caravans en campers met ingang van modeljaar 2020 voorzien van een ruimtebesparende BWT-waterfiltersysteem.

Tanks en leidingen regelmatig reinigen

We zijn op vakantie niet alleen kwetsbaar door eventuele kwalijke zaken die al in het leidingwater op onze vakantiebestemming zitten. Water dat lange tijd in tanks en leidingen zit, blijft niet vers, vooral niet als het warm is. Warmte veroorzaakt bijvoorbeeld de vorming van een film in de watertank. Deze is een ideale voedingsbodem is voor micro-organismen. Ook ziektekiemen vermenigvuldigen zich onder deze omstandigheden veel sneller en kunnen zich ook in pompjes, kranen en kleppen nestelen. Daarom moeten de leidingen, slangen en tanks van campers en caravans regelmatig worden gespoeld. Anders vormen zich ook daar na verloop van tijd afzettingen en bacteriën. Regelmatige reiniging en desinfectie van de drinkwatertank vermindert het risico van bacteriële besmetting. Deze reiniging kan het beste twee keer per jaar worden uitgevoerd met speciale reinigings- en ontkalkingsmiddelen die bij de vakhandel verkrijgbaar zijn.

BWT-waterfiltersysteem

Ook het standaard waterfilter van BWT, wat Knaus Tabbert gaat gebruiken, kan een hoop ellende voorkomen. BWT Wassertechnik GmbH is gevestigd in Schriesheim, niet ver van Heidelberg. Het bedrijf is gespecialiseerd in waterbehandeling, reiniging en filtering. De afkorting BWT staat voor “Best Water Technology”. Met de toepassing van een BWT-waterfiltersysteem krijgen alle voertuigen van Knaus Tabbert voortaan schoon, zacht en aangenaam smakend drinkwater. Bovendien zijn apparaten zoals koffiezetters, boilers en waterkokers effectief beschermd tegen kalkaanslag. Een prettig neveneffect is ook dat er minder kalkvlekken in de douche en wastafel zitten.

Niet alleen op nieuwe modellen

Het BWT-waterfiltersysteem is niet alleen geschikt voor nieuwe voertuigen, het kan ook achteraf op oudere Knaus Tabbert-modellen worden gemonteerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel