Allround hoofdlampje van Coast

Coast hoofdlamp

Coast universele hoofdlamp

ZOETERMEER – De FL75R hoofdlamp, die Coast onlangs op de IWA Outdoor Classics presenteerde, is een echte allrounder. Je kunt hem niet alleen in verschillende verlichtingssterkten en kleuren instellen maar ook de bundel bepalen.

Bovendien kun je de Coast FL75R voeden met zowel een accu als met batterijen. Hierdoor kun je hem voor vele toepassingen gebruiken en heb je een alternatieve energiebron achter de hand.

Want als er iets vervelend is, dan is het wel een hoofdlamp die je in de steek laat. Als je zo’n lamp gebruikt, heb je hem doorgaans ook écht nodig.

Daarom kun je de Coast FL75R niet alleen op een Li-Poly accu laten branden, maar ook laten branden op 3 AAA-batterijtjes. Die laatste worden overigens ook meegeleverd. Uiteraard worden er LED’s voor de lichtbron gebruikt, welke je in kunt stellen op wit en rood licht. Ook kun je de focussering aanpassen en kun je de lamp in 3 verschillende sterkten tot een lichtstroom van maximaal 530 lumen instellen. Daarmee biedt de FL75R voor iedere situatie het gewenste licht. De accu kan zowel in als buiten het lampje door middel van een USB-kabel worden opgeladen.

Behalve de betrouwbaarheid is ook het gewicht belangrijk voor een hoofdlamp. Niet alleen in de rugzak, maar vooral tijdens het gebruik is een lichtgewicht hoofdlampje vele malen prettiger. Met een gewicht van slechts 91 gram behoort de FL75R tot de lichtere hoofdlampen. Behalve een reflecterende hoofdband wordt er ook een clip voor de bevestiging aan een helm, een USB-kabel en een lader meegeleverd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel