Alpenkreuzer breidt programma uit met Trailer Lodge

Alpenkreuzer Trailer Lodge

Alpenkreuzer breidt programma uit met Trailer Lodge

Op de Caravana 2017 werden we aangenaam verrast door de herintroductie van de Alpenkreuzer vouwwagens. Dit befaamde merk kwam onder de hoede van Doréma weer terug op de markt. Er stonden toen 3 Alpenkreuzer modellen op de Caravana in Leeuwarden, die zowel qua naam en model waren geïnspireerd op de bekende Alpenkreuzer modellen van vroeger.

Nu komt er een vierde model bij. Voor dit nieuwe model, de Trailer Lodge, heeft Alpenkreuzer zich laten inspireren door de Zuid-Afrikaanse lodgetenten. Hiermee maakt Alpenkreuzer haar leveringsprogramma, dat tot nu toe bestaat uit de beproefde maar ook enigszins conventionele modellen Allure, Parade en Duet, meteen een stuk veelzijdiger.

De Trailer Lodge is een 2-persoons vouwwagen. Het bed heeft een formaat van 210 x 160 cm en is voorzien van lattenbodems en een comfortabele matras. De lattenbodems zijn scharnierend gemonteerd, zodat de bagageruimte eronder goed bereikbaar is. De voortent meet 250 x 260 cm en is standaard voorzien van een inritsbaar kuipgrondzeil én van een aanritsbare luifel. De tent van de Trailer Lodge is gemaakt van extra sterk 420 g/m2 brandwerend Ten Cate tentdoek in de kleur Desert Brown. De tent is tot in detail stoer afgewerkt. Het frame is gemaakt van verzinkt staal, de buizen hebben een diameter van 28 mm.

Ook de wagenbak heeft een stoere look & feel. De 185/70 R13 banden hebben een extra grof profiel voor meer grip op ongelijke wegen of paden. De wagenbak staat op een geremd AL-KO chassis, dat is voorzien van zware uitdraaisteunen en schokbrekers. Hij wordt standaard met reservewiel geleverd. Leeg weegt de Alpenkreuzer Travel Lodge 350 kilo, hij mag maximaal 750 kilo wegen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel