Alpen-Kreuzer gaat verder met Gerjak

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, en is nu definitief: het traditionele merk Alpen-Kreuzer, geproduceerd door Europa’s grootste aanhangerproducent Stema Metalleichtbau GmbH in Duitsland, gaat verder in samenwerking met Gerjak uit Harfsen, de bekende producent van Gerjak voortenten en Tago vouwwagens.
Na het faillissement van EKS Sliedrecht is men op zoek gegaan naar een ervaren partner, waarbij de keus op Gerjak is gevallen. Met ingang van heden is Gerjak BV in Harfsen dus officieel importeur van de Alpen-Kreuzer vouwwagen.
 Gezien de ervaring die Gerjak heeft in het produceren en verkopen van Gerjak voortenten en Tago vouwwagens, was dit een vrij logische keus. Gerjak streeft met deze samenwerking en het al gerealiseerde platform met Aart Kok, een belangrijk aspect op de vouwwagen markt te verwezenlijken.
De traditionele wagens moeten met de huidige wensen van de consument mee. Comfort, gemak, uitstraling en betaalbaar zijn hierin essentiële onderdelen. Hiervoor zal geïnvesteerd moeten worden in ontwikkeling, research, enz. Met deze samenwerking kunnen ideeën gekoppeld worden en blijven de ontwikkelingskosten laag.
De voortgang van Alpenkreuzer zal ongetwijfeld vele bezitters goed doen, hierdoor blijft er een belangrijk merk behouden en kan er weer aan de toekomst gebouwd worden. Zo zal begin 2007 de Alpen-Kreuzer Mont Blanc standaard uitgevoerd worden met schokdempers, gasveren aan het deksel en vernieuwde lattenbodems met latex slaapmatrassen.
Ook zijn er ontwikkelingen om de Mont Blanc in een snel opzetbare (wagen en voortent in één) uitvoering op de markt te brengen.
De eerste modellen kunnen vanaf 15 december bekeken worden op een nieuwe locatie aan de Deventerweg in het Gelderse Laren, vlak bij Harfsen waar Gerjak BV zetelt.
Meer info op www.tenttrailer-centre.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel