Alpine grootbeeld navigatiesysteem voor Fiat Ducato

Alpine X902D-DU navigatiesysteem

Alpine grootbeeld navigatiesysteem voor Fiat Ducato

ZOETERMEER – Alpine, de specialist in audio voor automotive toepassingen, levert niet alleen audiosystemen maar ook navigatiesystemen. Speciaal voor campers, vrachtauto’s, bestelauto’s en auto/caravan combinaties introduceert Alpine een navigatiesysteem met een groot 9 inch (23 cm) touchscreen en navigatiemogelijkheden waarbij je ook de gegevens van het voertuig in kunt voeren.

Van dat systeem is ook een versie die speciaal is ontwikkeld voor de Fiat Ducato vanaf modeljaar 2006. Deze versie is daardoor ook geschikt voor de Jumper 2 en de Peugeot Boxer 2, die met een overeenkomstig dashboard zijn uitgerust.

Ook voor Mercedes en Iveco

Alpine X902D-DU navigatiesysteemOmdat niet alle campers op basis van die voertuigen zijn gebouwd, volgt er later ook nog een versie voor de Mercedes Sprinter en Vito alsmede de Iveco Daily. Voor zover we weten wordt er geen navigatiesysteem voor Volkswagen bestelwagens ontwikkeld. Deze kunnen in plaats van de Alpine X902D-DU het gelijkwaardige, universele Alpine X902DC-F ‘Freestyle’ systeem gebruiken.

Door het grote scherm zijn niet alleen de knoppen prettig groot wat de bediening een stuk eenvoudiger maakt, je kunt dankzij de ‘split view’ modus ook tegelijkertijd de navigatie én audio op het scherm toveren. Het systeem is uiteraard ook voorzien van een dab+ ontvanger voor een optimale geluidskwaliteit.

Navigatie

De navigatie van de Alpine X902D-DU wordt verzorgd door het iGo Primo NextGen navigatieysteem dat gebruik maakt van de kaarten van TomTom. In de prijs zijn kaartupdates gedurende 3 jaar inbegrepen. Je kunt de lengte, breedte, hoogte en het gewicht van jouw voertuig(combinatie) invoeren. Het systeem zal daar met de routeplanning dan rekening mee houden zodat je niet onverhoopt in een vervelende of gevaarlijke verkeerssituatie terecht kunt komen. Verder biedt het systeem ook waarschuwingen voor flitspalen, rijbaanbegeleiding en TMC verkeersinformatie. Uiteraard kun je ook een database met POI data van bijvoorbeeld camperplaatsen of campings inporteren.

Android Auto en Apple CarPlay

Bovendien is het systeem compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Daardoor kun je ook de multimediamogelijkheden, of desgewenst ook de navigatie, van jouw smartphone op het Alpine systeem gebruiken. Indien je een achteruitrijcamera hebt: ook deze beelden kun je op het scherm van het Alpine systeem zien.

Als je gebruik wilt maken van de navigatie van jouw smartphone kost het Alpine Alpine X902D systeem 1049 euro. Voorzien van het Igo Primo NextGen navigatiesysteem kost het apparaat 1649 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel