Altijd een volle accu met ‘solartassen’ van GreenAkku

‘solartassen’ van GreenAkku

Altijd een volle accu met ‘solartassen’ van GreenAkku

Voor het komende kampeerseizoen lanceert het Duitse merk GreenAkku een reeks zonnepanelen in tassen met een piekvermogen van 60 tot 200 Wp.

Ze zijn voorzien van USB-aansluitingen en zijn dus ideaal voor kampeerders die tijdens een pauze of op de camping de accu van een laptop, tablet of smartphone op wil laden. Maar ze kunnen ook de accu van de auto, camper of caravan opladen, of een losse huishoudaccu.

Er kunnen via de USB-aansluitingen zelfs twee apparaten tegelijk worden opgeladen. Wanneer de GreenAkku ‘solartas’ in de zon wordt geplaatst zet hij dankzij de efficiënte zonnecellen de zonne-energie om in elektriciteit. Gebruikers kunnen kiezen tussen monokristallijne of SunPower cellen. Beide versies zijn ook geschikt voor minder zonnige omstandigheden of gedeeltelijke schaduw.

De oplaadtassen dienen niet alleen als stroombron voor mobiele apparaten. Ze zijn multifunctioneel en veelzijdig en voorzien indien nodig ook de accu van een auto, camper of caravan van energie. Het enige wat nodig is, is een extra laadregelaar. De passende aansluitkabels zijn bij de levering inbegrepen. Bijkomend voordeel van deze losse oplaadtassen is dat deze in de zon kunnen worden gezet terwijl het voertuig zelf lekker koel in de schaduw staat.

Het instapmodel GreenAkku GA-B060M met een piekvermogen van 60Wp is al verkrijgbaar voor 189 euro. De afmetingen hiervan zijn slechts 530 x 440 x 45 mm. Daardoor is deze makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel