Ambities van Campspace komen na financieringsronde binnen handbereik

Ambities van Campspace komen na financieringsronde binnen handbereik

Ambities van Campspace komen na financieringsronde binnen handbereik

Campspace, een van de meest bekende boekingsplatformen voor kamperen en bivakkeren op privéterreinen, heeft in een financieringsronde een bedrag van maar liefst drie miljoen opgehaald.

Met deze nieuwe investering komen de ambities van Campspace opeens binnen handbereik. Campspace biedt al meer dan 2.000 unieke accommodaties in ruim 30 landen maar wil de grootste Europese aanbieder van overnachtingsmogelijkheden op privé natuurterreinen worden.

Uitbreiding door overnames en opschaling

De financieringsronde werd geleid door de Zweedse investeringsmaatschappij VNV Global, tezamen met de vooraanstaande investeerders, voormalig bestuurslid van Booking.com, David Vismans en directeur Andrea Carini eveneens van Booking.com. Het boekingsplatform gebruikt de investering voor een snelle uitbreiding van het bedrijf in heel Duitsland, Frankrijk en daarna in andere Europese landen.

Zo kondigde Campspace de overname aan van de Duitse concurrent Pop-Up Camps. Hierdoor groeit het aanbod van Campspace met honderden nieuwe campings en hosts. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk overnachtingen in voorheen privé-natuurschoon voor iedereen toegankelijk te maken en zo uit te groeien tot grootste van Europa. Campspace wil een forse bijdrage leveren aan verandering van het idee, dat rust en ontspanning slechts bereikt kan worden door de halve wereld over te reizen. In plaats daarvan biedt Campspace gasten de kans te genieten en nieuwe energie op te doen op voorheen voor het publiek niet toegankelijke terreinen vol natuurschoon.

Unieke, duurzame manier van buiten verblijven

Campspace YurtCampspace wil gasten in staat stellen voorheen ontoegankelijke plekken in de natuur te boeken, vaak gelegen op particulier terrein of op onbekende campings, en door een hechte gemeenschap van reizigers en gastheren te cultiveren die een diepe waardering delen voor de natuur en menselijk contact. Van origine is Campspace gespecialiseerd in unieke buitenverblijven zoals een tent, camper, yurt of hut. Het platform onderscheidt zich door een grote focus op ondersteuning van lokaal toerisme en de wens om van de lokale buitenovernachtingen een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl te maken.

Jaarlijkse groei van 300%

Nu steeds meer mensen de schoonheid van het buitenleven herontdekken, is de interesse in Campspace en duurzame manieren van reizen snel toegenomen. Sindsdien de oprichting in 2017 is Campspace met ieder jaar met zo’n 300% gegroeid. De laatste jaren ging dat extra snel door de coronapandemie, toen het lokaal kamperen een enorme boost kreeg. Maar ook nu beperkingen vanwege de coronapandemie steeds minder zijn, is er nog geen teken van vertraging in deze groei.

Like dit artikel
Tweet dit artikel