Anaris: lichtgewicht noktentje van Hilleberg

Hilleberg Anaris

Anaris: lichtgewicht noktentje van Hilleberg

De Zweedse tentenmaker Hilleberg introduceert de nieuwe 2-persoonstent Anaris. Een opvallend model in de collectie van Hilleberg. Dit merk heeft de laatste jaren namelijk alleen maar boogtenten in het programma gehad.

Maar de keuze voor een noktent zal ongetwijfeld met de Amerikaanse markt te maken hebben. Daar zijn ultralichtgewicht noktentjes de laatste tijd namelijk heel populair aan het worden.

De Hilleberg Anaris, die dit seizoen overigens nog niet verkrijgbaar zal zijn, is een ultralichtgewicht 2-persoons noktent. Dat lage gewicht van 1,4 kilo wordt onder meer gerealiseerd doordat er geen tentstokken bij zitten. In plaats van hiervan gebruik je gewoon je wandelstokjes. In plaats daarvan kun je de tent eventueel ook tussen twee bomen spannen of andere bevestigingspunten gebruiken.

Geschikt voor drie seizoenen

In tegenstelling tot de meeste ultralichtgewicht tentjes is de Hilleberg geschikt voor drie seizoenen. Hij is niet geschikt voor een pak sneeuw maar verder kun je er het hele jaar door mee op pad. De binnentent heeft een oppervlakte van 2,6 m2 en heeft een hoofdruimte van ruim 110 cm. De binnentent is vervaardigd van zogenaamd no-see-um mesh. Samen met de uitgekiende ventilatieopeningen in de buitentent zorgt dit voor een prima ventilatie. De deuren van beide voorruimtes kunnen gedeeltelijk of volledig worden opgerold, waardoor nog meer ventilatiemogelijkheden mogelijk zijn.

Snel op te zetten

Net als de andere tenten van Hilleberg zijn de binnen- en buitentent van de Anaris met elkaar verbonden maar je kunt ze ook los halen. Daardoor is het mogelijk om ze gelijktijdig op te zetten of apart te gebruiken. De buitentent wordt op zichzelf gebruikt en is dan ideaal als tarp of schuiltent te gebruiken. De binnentent zijn volledig van gaas gemaakt en zijn uitstekend te gebruiken als bescherming tegen insecten bij warm weer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel