Ansichtkaart onverminderd populair bij versturen vakantiegroeten

ansichtkaartLONDEN – De aloude ansichtkaart, verstuurd vanaf je vakantieadres, is nog altijd onovertroffen als het om populariteit gaat.

Uit een opiniepeiling onder ruim 1500 lezers van het tijdschrift Lonely Planet Traveller blijkt namelijk dat een persoonlijke groet het thuisfront blijer maakt dan ieder ander communicatiemiddel.

Hoewel je in deze tijd met alle moderne apparaten zou verwachten dat ook hier een veldslag gaande zou zijn, blijft een nederige briefkaart fier overeind in de storm die Facebook, WhatsApp, SMS en email hebben ontketend. Zelfs een belletje naar huis is minder geliefd om de thuisblijvers het gevoel te geven dat aan ze wordt gedacht. Waarschijnlijk is de moeite van het uitzoeken van een kaart, gevolgd door het kopen van een postzegel, het schrijven van een persoonlijk bericht en het in de brievenbus deponeren van het eindresultaat hetgeen de populariteit verklaard.

Ander conclusies uit de opiniepeiling zijn dat de digitale camera het meest onmisbare apparaat is op vakantie, gevolgd door geld en zonnebrandcrème. Ook bleken boeken populairder dan smartphones.

Like dit artikel
Tweet dit artikel