ANWB BestCamping 2014 voor 39 Nederlandse campings

ANWB Best Camping 2014

ANWB Best Camping 2014

DEN HAAG – 139 Europese campings mogen zich in 2014 ANWB BestCamping noemen. Daarvan zijn 39 campings te vinden in Nederland.

Winnaars van de ANWB BestCamping 2014 zijn campings die in de campingclassificatie het maximale aantal van vijf sterren scoren: kampeerparadijzen uit het topsegment met veel voorzieningen.

Uitstekende sanitair

De hoogste plaats hebben de 39 Nederlandse campings vooral te danken aan het uitstekende sanitair, de mooie terreinen en de vele voorzieningen. Italië telt 28 BestCampings, Frankrijk 21. Daarna volgen Duitsland met 17, Spanje met 15, Oostenrijk met 7, Kroatië met 5 en Denemarken met 4 BestCampings 2014. Hongarije, Zwitserland en Luxemburg hebben elk één BestCamping.

De Nederlandse ANWB BestCampings 2014 zijn:

Landal Esonstad in Anjum; Beerze Bulten in Beerze; De Paal in Bergeijk; Molecaten Park Flevostrand in Biddinghuizen; Hunzeda in Borger; Tempelhof in Callantsoog; De Krim in De Cocksdorp; De Papillon in Denekamp; TerSpegelt in Eersel; De Wildhoeve in Emst; De Paalberg en De Haeghehorst in Ermelo; De Hertshoorn in Garderen; Marveld Recreatie in Groenlo; ‘t Rheezerwold in Heemserveen; De Vogel in Hengstdijk; Roompot Beach Resort in Kamperland; De Fruithof in Klijndijk; De Kuilart in Koudum; Kampeerterrein Jachthaven Meerwijck in Kropswolde; Camping Lauwersoog in Lauwersoog; De Luttenberg in Luttenberg; Krieghuusbelten in Raalte; Julianahoeve en De Wijde Blick in Renesse; De Zandstuve, ‘t Veld en Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze; Het Stoetenslagh in Rheezerveen; Leistert in Roggel; De Schatberg in Sevenum; De Kleine Wolf in Stegeren; Bergumermeer in Sumar; De Bongerd in Tuitjenhorn; Ackersate en De Boshoek in Voorthuizen; Vakantiepark Leukermeer in Well; Molecaten Park Het Kuierpad in Wezuperbrug en ten slotte De Twee Bruggen in Winterswijk Miste.

BestCampings 2014

Alle BestCampings 2014 staan in de ANWB Campinggidsen 1 en 2 van 2014. Best Camping 2014 is een initiatief van ANWB en het Duitse ADAC. De campings krijgen de kwalificatie voor één jaar. Deze is gebaseerd op de jaarlijkse campinginspecties door de ANWB en ADAC zelf. De samenwerking van de ANWB en ADAC moet leiden tot een eenduidige Europese standaard voor ruim 10.000 campings. Dat geeft duidelijkheid voor zowel de kampeerliefhebbers als de campings zelf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel