ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2022 bekendgemaakt

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2022

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2022 bekendgemaakt

Ieder jaar organiseert de ANWB de ‘Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar’. De winnaars daarvan worden normaal gesproken tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs bekend gemaakt.

Vorig jaar ging die beurs vanwege de coronapandemie niet door, dit jaar gelukkig wel. En werden er gisteren, op de openingsdag van de beurs, als vanouds weer de winnaars van de Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar bekend gemaakt.

Genomineerden

Een paar weken geleden werden al de genomineerde caravans en campers van dit jaar bekendgemaakt. Het doel van de verkiezing is een jaarlijkse onderscheiding voor de opvallendste en meest innovatieve caravan en camper. Aan de hand daarvan heeft vakjury van journalisten samen met ervaringsdeskundigen zes genomineerden gekozen.

Bij de caravans waren dat de Hobby Beachy, de Hobby Maxia en de Knaus Südwind ePower. De Hobby Beachy onderscheidt zich door zijn ‘gepimpte’ concept, dat vooral jongere kampeerders aan zal spreken. De Hobby Maxia is het nieuwe topmodel van de Duitse fabrikant, dat zich kenmerkt door het strakke, moderne maar toch huiselijke interieur. Bij de geheel ‘gasloze’ Knaus Südwind ePower draait alles weer om innovatie en duurzaamheid.

De genomineerde campers waren de Rapido 854F, de Chausson X550 en de Itineo Nomad CS660. De camper van Rapido oogstte waardering door het feit dat de Franse fabrikant in deze compacte camper een zithoek achterin en een heleboel bergruimte wist te creëren. De Chausson X550 onderscheidt zich niet alleen doordat hij sportief en modern oogt, maar ook doordat de bouwers de voordelen van een buscamper met die van een halfintegraal combineren. Met de Nomad CS660 heeft Itineo een camper op de markt gezet die met name gezinnen aan zal spreken. Deze camper biedt ondanks de vrij compacte afmetingen veel zit-, berg- en slaapruimte.

Winnaars

De winnaars werden gisteren bekend gemaakt op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De jury heeft besloten dat de Rapido 854F de ANWB Camper van het Jaar 2022 is geworden terwijl bij de caravans de titel naar de Beachy modellenserie gaat. Onderstaand het juryrapport van beide modellen, die uiteraard nog tot en met komend weekend op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te bewonderen zijn.

Camper van het Jaar 2022: Rapido 854F

Rapido 854F‘De Rapido 854F heeft voor een integraal een relatief zeer korte opbouw van 670 centimeter. Toch biedt de camper veel ruimte met onder meer een rondzit achterin, een hefbed en zitgroep voorin en een garage met bergruimte voor je kampeerspullen.

De riante zitgroep achterin is comfortabel, net als de rest van het interieur. De keuken is goed en compleet geoutilleerd. In de cabine zijn de stoelen beschikbaar als draaibare zitplaats en er is voldoende ruimte als je het standaardhefbed omhoog hebt staan. De camper is geschikt te maken voor minstens vier personen als je opteert voor een extra elektrisch hefbed boven de achterste zitgroep.

Door de aanwezigheid van moderne installaties en door het gebruik van kwalitatief uitstekende bouwmaterialen is de Rapido 854F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden. Een complete camper voor complete vakanties.’

Caravan van het Jaar 2022: Beachy

Hobby Beachy caravan‘De Beachy is het strandgevoel op wielen. De standaarduitvoering is eenvoudig, maar met een geweldige look and feel die passen bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De uitvoering – zonder kookgelegenheid of toilet – is eenvoudig, maar daardoor kan de koper juist invulling geven aan zijn eigen smaak qua inrichting en accessoires.

Het ontbreken van die opties heeft als voordeel dat de caravan licht is in gewicht en dat maakt hem geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Erg handig is de deelbare achterdeur waardoor je fiets en surfplank gemakkelijk kunt vervoeren. Als je de comfortabele banken ombouwt tot één groot bed, heb je een panoramisch uitzicht via die deur.

De ontwerpers hebben een caravan bedacht die qua sfeer en uitstraling zo op Instagram kan en dat is belangrijk om een jonge doelgroep aan te spreken!’

Like dit artikel
Tweet dit artikel