ANWB Campings van het Jaar 2020

ANWB Campings van het Jaar 2020

ANWB Campings van het Jaar 2020

Vorige week maakte de ANWB de winnaars van de ANWB Camping van het Jaar Awards bekend. Er werden in de Fabrique in Utrecht awards uitgereikt aan drie Nederlandse campings en aan drie campings die over de grens gevestigd zijn.

Dat dergelijke verkiezingen springlevend zijn blijkt wel uit het feit dat de ANWB meer dan 25.000 stemmen bij deze publieksverkiezing heeft ontvangen.

Publieksverkiezing

De verkiezing voor de “ANWB Camping van het Jaar Awards” is een publieksverkiezing. De campings zijn uitsluitend beoordeeld door de Nederlandse kampeerders. Zij konden gedurende de afgelopen zomervakantie hun stem uitbrengen. De campings zijn verdeeld in drie categorieën. Iedere camping wordt beoordeeld op dezelfde negen aspecten. De winnaar is dus niet automatisch de camping die op alle aspecten gemiddeld het beste scoort. Men kijkt ook welke campings in bepaalde onderdelen hoog scoren. Die onderdelen zijn weer toegespitst op de drie categorieën waarin de campings zijn ingedeeld.

Aspecten

Bij de categorie “de fijnste gezinscamping” hecht men extra waarde aan onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair. In de categorie “camping met de beste huuraccommodatie” let men meer op de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. Bij de mooiste charmecamping kijkt men weer naar andere dingen, zoals de rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij konden de stemmers aangeven welke aspecten zij het belangrijkst vonden.

Winnaars

En dan is het nu tijd voor de winnaars van de titel “ANWB Camping van het Jaar 2020”:

Categorie “De fijnste gezinscamping”:

  • In Nederland: Camping de Kleine Wolf, Stegeren
  • Over de grens: Playa Montroig Camping Resort, Mont-roig, Spanje

Categorie “De beste huuraccommodatie”:

  • In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen
  • Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg, Duitsland

Categorie “De mooiste charmecamping”:

  • In Nederland: Camping de Helfterkamp, Vaassen
  • Over de grens: Hedesunda Camping, Hedesunda, Zweden

Foto: © ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel