ANWB en NKC gaan voortaan samen op zoek naar de Camper van het Jaar 2025

ANWB en NKC gaan voortaan samen op zoek naar de Camper van het Jaar 2025

ANWB en NKC gaan voortaan samen op zoek naar de Camper van het Jaar 2025

De ANWB en de NKC slaan de handen ineen voor een nieuw avontuur: de verkiezing van de Camper van het Jaar 2025. De samenwerking tussen de twee organisaties is een primeur en belooft een spannende strijd te worden tussen de nieuwste campermodellen die in 2024 op de markt zijn gekomen.

Voorheen organiseerde de ANWB de verkiezing ‘Camper van het jaar’ terwijl de NKC de verkiezing ‘Kampeerauto van het jaar‘ voor zijn rekening nam. Twee verkiezingen die, hoewel ze qua jurering een andere opzet hadden, wel over nagenoeg dezelfde voertuigen gingen en het er voor de consument dus niet duidelijker op maakten. Dat gaat, nu er een gezamenlijke verkiezing komt, dus veranderen.

De zoektocht naar de ultieme camper

De nieuwe verkiezing krijgt dus de titel ‘Camper van het Jaar’, net zoals de eerdere verkiezing van de ANWB, en moet een prestigieuze erkenning worden voor de camper die het beste scoort op het gebied van innovatie, comfort, veiligheid, duurzaamheid en rijplezier. Een vakjury van experts zal de genomineerde campers grondig testen en beoordelen. Maar ook het publiek krijgt een stem: kampeerliefhebbers kunnen online hun stem uitbrengen op hun favoriete model. De combinatie van expertkennis en de mening van de gebruikers zelf zorgt voor een uniek en eerlijk oordeel.

Meer dan alleen een verkiezing

De verkiezing moet ook een platform voor innovatie worden, en een bron van inspiratie voor alle kampeerliefhebbers. Door de nieuwste campermodellen in de spotlights te zetten, stimuleert de verkiezing de ontwikkeling van betere, veiligere en duurzamere campers. Bovendien biedt het kampeerders de kans om zich te oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen in de markt en wellicht hun volgende droomcamper te ontdekken.

Vier categorieën

De verkiezing is verdeeld in vier categorieën: buscampers, halfintegraal campers, integraal campers en alkoof campers. Zo is er voor elke kampeerder en elk budget een winnaar. Of je nu houdt van compact en wendbaar of juist van ruim en luxueus, er is altijd een camper die bij jouw voorkeur zal hebben en waar je je jouw stem op uit kunt brengen.

Komend najaar

De verkiezing “Camper van het Jaar 2025” vindt plaats in het najaar van 2024. De spanning stijgt nu al, want welke camperfabrikanten zullen hun nieuwste modellen durven te pitten tegen de concurrentie? En welke innovaties zullen ons verrassen? Eén ding is zeker: het belooft een spannende strijd te worden met verrassende wendingen.

Ontknoping op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht

De grote ontknoping van de verkiezing vindt plaats op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, waar de winnaars van de verschillende categorieën feestelijk bekend worden gemaakt. Dit is hét moment om de winnende campers met eigen ogen te bewonderen en misschien wel een afspraak voor een proefrit te maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel