ANWB organiseert Kampeer 10-daagse

ANWB Kampeer 10-daagse

ANWB organiseert Kampeer 10-daagse 2020

Over een maand, namelijk van 10 t/m 19 april, organiseert de ANWB samen met Camp-to-Go en BOVAG de Kampeer 10-daagse.

Het evenement vindt plaats in de periode waarin veel kampeerders hun kampeeruitrusting weer op orde brengen of naar een verandering of uitbreiding daarvan kijken. Misschien willen ze een keer een proefrit maken met een caravan of vouwwagen achter de auto, of een stukje met een camper rijden. Dat kan allemaal tijdens de ANWB Kampeer 10-daagse.

UPDATE: Kampeer 10-daagse gaat dit jaar niet door

Inmiddels is besloten dat de Kampeer 10-daagse dit jaar niet doorgaat. Het evenement kan vanwege de overheidsmaatregelen rond de coronacrisis geen doorgang vinden.

Paasweekend

De Kampeer 10-daagse start in het Paasweekend. In dat weekend houden veel kampeerbedrijven een Paasshow en zijn de showrooms en kampeerwinkels ook op Tweede Paasdag geopend. Bij alle deelnemers kun je dan deskundig advies verwachten van experts over specifieke producten die bovendien direct te koop zijn. Dat kunnen voortenten, luifels en handige accessoires zijn die het kamperen nóg leuker of comfortabeler maken. Ook zijn er doorlopende (video)workshop over de nieuwste kampeerinnovaties. Daarnaast kan men zich bij de dealers laten adviseren over het rijden met de caravan, beladen, de soorten campers en nog veel meer.

Nationale proefritdagen

Gedurende de Kampeer 10-daagse kun je in de showrooms van de kampeerbedrijven kennismaken met de nieuwste 2020-modellen. Maar in diezelfde week worden bij veel kampeerbedrijven ook de Nationale ProefritDagen gehouden. Die zijn op 14, 15 en 16 april. Dan kun je onder begeleiding van een expert een proefrit in een camper maken of ervaren hoe het is om met een caravan – of vouwwagen – achter de auto te rijden. Vaak is het ook mogelijk een proefrit te maken met een occasion uit de voorraad jong gebruikte campers. Het aanbod van proefritcampers/caravans varieert per dealer en aanmelden is niet nodig. Wel is het verstandig om even te kijken bij welke kampeerbedrijven je terecht kunt. Dat overzicht vind je op Camp-to-Go.

Proefkamperen

Als klapper van de Kampeer 10-daagse is er ook nog het ANWB Proefkampeerweekend op Vakantiepark de Beerze Bulten, in Beerze (Overijssel). Daar kun je gedurende het hele weekend een caravan, camper, vouwwagen of (dak-)tent uitproberen. Of je komt gezellig met je eigen kampeermiddel kamperen, met korting. Er zijn tijdens het weekend activiteiten voor jong en oud, zoals een vossenjacht, een theatershow, stokbrood bakken en nog veel meer. Meer informatie over het ANWB Proefkampeerweekend vind je op anwb.nl/kampeer10daagse.

Foto: © ANWB

Like dit artikel
Tweet dit artikel