ANWB Kampeerweekend 2019

ANWB Kampeerweekend 2019

ANWB Kampeerweekend 2019

Wie wel eens wil weten wat kamperen precies inhoudt, kan via de ANWB komen (proef-)kamperen. Dat kan in het weekend van 10 t/m 12 mei. Dan organiseert de ANWB een weekend met allerlei leuke activiteiten op camping de Kleine Wolf in Stegeren.

Je kunt een kampeermiddel huren, maar ook je eigen, gehuurde of geleende kampeermiddel meenemen. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het ANWB Kampeerweekend werd vorig jaar voor het eerst gehouden, toen werd er gekozen voor camping De Wildhoeve in Emst. Nu is het dus de beurt aan camping de Kleine Wolf in Stegeren, vlakbij het Overijsselse Hardenberg.

Zo’n weekendje proefkamperen is dé gelegenheid om te ervaren of kamperen ook iets voor jou is. Maar ook ervaren kampeerders, die eens willen ervaren hoe het is om eens met een ander kampeermiddel te kamperen, zijn van harte welkom. Je kunt er een camper of caravan huren, of een luxe accommodatie van de camping huren.

Het weekend proefkamperen is ook een mooie gelegenheid om Moederdag eens op een heel ander, originele wijze te vieren want de zondag van dit weekend is het Moederdag. De ANWB zorgt dit weekend voor een groot aantal activiteiten. De eerste avond is er, om goed in de stemming te komen, een spetterende vuurwerkshow. Zaterdag is er een knutselochtend voor de kinderen vanwege Moederdag. Later die dag is er een optreden van Bob en Babet en de avond wordt afgesloten met een pleinfeest met live-muziek. Zondag beginnen we met de Moederdag picknick, een eenvoudig ontbijt in pyjama met Bob en Babet. Daarna is er een Zondagsmarkt en in de middag ondernemen we een fietspuzzeltocht met eigen fiets of huurfiets. We sluiten het weekend af in het campingtheater, met Bob en Babet. Verder zal het animatieteam het hele weekend aanwezig zijn met diverse activiteiten voor kinderen.

Arrangement

Wie ook mee wil doen, kan via de ANWB een arrangement boeken. In het arrangement zijn onder meer de volgende zaken inbegrepen: gebruik van faciliteiten van de camping zoals overdekt/buiten- zwembad, indoorspeeltuin, tennisbaan en animatie. Een weekendstrippenkaart per persoon voor: 1x pizza, 1x bakje frites, 1x een snack, 1x een blikje drinken, 1x een bolletje Italiaans ijs en 1x een consumptie op het pleinfeest. Bij de huuraccommodaties is ook een bedlinnenpakket (kussens en dekbedden) inbegrepen. Ook de eindschoonmaak en toeristenbelasting zijn inclusief. Er kan bij de camping eventueel een kinderbedje en kinderstoel worden gehurd voor €2,50 per stuk per dag.

Huisdieren

Huisdieren zijn dus niet toegestaan in een kampeermiddel van ANWB of een huuraccommodatie. Honden zijn dus alleen toegestaan als je met een eigen kampeermiddel komt. Je wordt dan ingedeeld op een speciaal veld waar honden zijn toegestaan. Ook in de horeca zijn huisdieren niet toegestaan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel