ANWB kiest Camper en Caravan van het Jaar 2021

ANWB kiest Camper en Caravan van het Jaar 2021

ANWB kiest Camper en Caravan van het Jaar 2021

Normaal gesproken zou de uitslag van deze verkiezing bekend worden gemaakt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Helaas zette de coronapandemie een streep door deze populaire kampeerbeurs.

In plaats van een fysiek podium moet de jury van de verkiezing voor de Camper en Caravan van het Jaar het nu met een online podium doen. Dat maakt de verkiezing – en de winnaars – natuurlijk niet minder interessant.

Want de jury is eruit en heeft de meest vernieuwende camper en caravan van komend modelseizoen gekozen. De prijs voor de ANWB Camper van het Jaar 2021 gaat naar de Eura Mobil Activa One 650 HS terwijl de vernieuwde Adria Adora zich de ANWB Caravan van het Jaar 2021 mag noemen.

Verkiezing

De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt al sinds 1996 uitgereikt. Sinds 2008 wordt er ook een Camper van het Jaar gekozen. Het is een jaarlijkse onderscheiding is bedoeld voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model). De verkiezing is een initiatief van ANWB kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen.

Jury

De vakjury bestaat uit journalisten, die worden ondersteund door ervaringsdeskundigen zoals influencers, fervente kampeerders en/of lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. De jury beoordeelt de voertuigen op onder meer innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding. Onderstaand de winnaars en de motivatie van de jury:

Camper van het Jaar 2021: Eura Mobil Activa One 650 HS

Camper van het Jaar 2021: Eura Mobil Activa One 650 HSDe Eura Mobil is een goed doordachte alkoofcamper op een lengte van slechts zeseneenhalve meter. Hoewel het interieurconcept al van andere merken bekend is, valt de Activa One op door zijn prijs. Rijbewijs B voldoet en dat maakt hem bereikbaar voor een groot publiek.

Veel ruimte en goede isolatie

De degelijke bouwwijze uit duurdere camperseries is in dit model onveranderd toegepast. De afwerking van de volledig verlijmde, houtvrije opbouw maakt indruk. Eura Mobil voorziet zijn campers met een dubbele bodem met extra bergruimte en plek voor de technische installaties. Samen met een schuifdeur die de cabine scheidt van de goed geïsoleerde opbouw, maakt dit de camper ook geschikt voor winterkamperen. In de alkoof bevinden zich eenpersoonsbedden in de lengterichting, die via stevige traptreden bereikbaar zijn. Een comfortabele rondzit achterin biedt volop zitplek, waarbij het ruimtelijk effect en de rondom geplaatste en geïsoleerde vensters het verblijf onder alle weersomstandigheden veraangenamen.

Caravan van het Jaar 2020: Adria Adora

Caravan van het Jaar 2020: Adria AdoraAdria’s Adora-serie is al jaren een verkoopsucces. Een nieuwe generatie dient zich aan in modeljaar 2021: de caravan is van buiten en van binnen gemoderniseerd, deels geïnspireerd op ideeën in Adria’s vorig jaar geïntroduceerde Astella. De nieuwe Adora is verkrijgbaar in elf indelingen.

Ruimtelijk interieur, stijlvolle keuken en geoptimaliseerde badkamer

Aerodynamische details zoals de futuristisch ogende voorspoilers en de geïntegreerde handgrepen en bumper achter, zijn gunstig voor de windafwikkeling. Dat komt de rijeigenschappen ten goede. Bijzonder is het glasoppervlak aan de voorzijde dat tot ver op het dak is doorgetrokken. Alle modellen zijn voorzien van een elegant en ruimtelijke interieur. De keuken onderscheidt zich als een zelfstandig element door een eigen kleurstelling en ontwerp. Praktisch: aan een rondom bevestigde aluminium strip kun je op overal bijbehorende bakjes en legplankjes vastmaken. Wat verder opvalt zijn de verbeterde bergruimtes met handige lades en de geoptimaliseerde badkamer met sfeerverlichting, verwarming, ergonomisch toilet en opklapbare wastafel.

Bron/foto’s: ANWB/kamperen

Like dit artikel
Tweet dit artikel