ANWB: Nederland en kamperen deze zomer populair onder vakantiegangers

Vakantieonderzoek ANWB: Nederland en kamperen deze zomer populair

Vakantieonderzoek ANWB: Nederland en kamperen deze zomer populair

De ANWB hield een onderzoek naar de vakantieplannen van de Nederlanders voor komende zomer. Hieruit blijkt dat de meeste Nederlanders – acht op de tien – ook dit jaar op vakantie willen gaan.

Hierbij houdt een groot deel van de vakantiegangers met corona. Ook dit jaar verwacht een groot deel van de Nederlanders zijn vakantie dichtbij huis te blijven of in Europa te blijven.

Het onderzoek van de ANWB werd in november gehouden onder 2.000 respondenten in de leeftijd van 18 jaar tot 80 jaar, met als doel inzicht te krijgen in de vakantieplannen van Nederlanders voor 2022. De ANWB spreekt over een representatief, kwantitatief onderzoek en wij hebben geen reden om daar aan te twijfelen.

Invloed corona blijft

Vooral de jongeren (92%) willen dit jaar minstens één keer op vakantie gaan, de reislust onder de ouderen is met 72% wat lager. Ook dit jaar spelen de plaatselijke coronamaatregelen een grote rol bij de keuze van de vakantiebestemming. Dat is niet het enige, want de Nederlanders kijken ook naar het aantal besmettingen in het beoogde vakantieland. Ook de mogelijkheid om de reis te annuleren of kosteloos om te boeken vinden zij erg belangrijk. En we zouden geen Nederlanders zijn als we ook voor onze vakantie niet prijsbewust zijn en naar goede deals zoeken.

Nederland populairste vakantieland

Het onderzoek geeft aan dat Nederland ten tijde van het onderzoek het populairste vakantieland onder de Nederlanders is, als vanouds gevolgd door Duitsland, Frankrijk, Spanje en België. De strandvakantie is favoriet, gevolgd door een stedentrip in eigen land of het buitenland. Vanwege corona zijn de verre bestemmingen ook dit jaar minder in trek.

Kamperen erg in trek

En ook dit jaar is kamperen nog steeds heel populair. Bijna één op de vier Nederlanders vakantiegangers wil dit jaar minstens één keer gaan kamperen. Hierbij zijn vooral de kleinschalige campings erg in trek.

De vakantiegangers die in eigen land (43%) op vakantie gaan, zoeken naar zowel de rust in de natuur, als de drukte in een stad. Ook zal er deze zomer waarschijnlijk veel gewandeld en gewinkeld. De populairste provincies zijn Limburg, Gelderland, Drenthe en Zeeland.

Verder is volgens het onderzoek van de ANWB de auto (64%) het populairste vervoermiddel om in Europa op vakantie te gaan, gevolgd door het vliegtuig (40%).

Like dit artikel
Tweet dit artikel