App als digitaal alternatief voor Groene Boekje

Tegelijk met de nieuwe editie van het Groene Boekje – de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen in Nederland – lanceert de stichting een app. Met deze gratis app kun je op je smartphone naar locaties, faciliteiten en foto’s van de terreinen zoeken en ze bekijken.

kampeerzaken.nlDe app is in feite een digitale versie van de papieren gids. Directeur van Stichting Natuurkampeerterreinen Marieken Nieuwdorp: ‘Vooral fietsers en wandelaars willen liever geen papieren gids meenemen op reis.’ Met de app kunnen kampeerders gemakkelijk zoeken naar Natuurkampeerterreinen in de buurt en meteen de route ernaartoe plannen. Daarnaast kunnen ze via zoekfilters hun voorkeur voor bepaalde faciliteiten aan- of uitzetten.


 

kampeerzaken.nlDe Kamperen app is voor iedereen met een iPhone of een Android-toestel gratis te downloaden in de betreffende app-stores. De Natuurkampeerkaart die je nodig hebt om toegang te krijgen tot de Natuurkampeerterreinen, zit dit jaar nog achter in Het Groene Boekje. Vanaf volgend jaar is de kaart ook los verkrijgbaar. ‘Dit past goed bij ons streven een zo duurzaam mogelijke organisatie te zijn’, zegt Nieuwdorp, ‘Dat wil niet zeggen dat Het Groene Boekje verdwijnt, maar we willen mensen wel de optie bieden om de gids niet te ontvangen.’

In 2013 zijn er 134 erkende Natuurkampeerterreinen in Nederland. Deze terreinen liggen altijd in of bij een natuurgebied en zijn bijzonder geschikt voor zowel rustzoekers als actievelingen die graag fietsen of wandelen in de natuur. Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart kost 14,95 euro en is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, reisboekwinkels en op deze website.

Like dit artikel
Tweet dit artikel