ARB presenteert de Esperance hybride daktent

ARB Esperance hardshell daktent

ARB presenteert de Esperance hybride daktent

Het Australische ARB presenteert een nieuwe ‘hybride’ daktent, de Esperance. Dit is een superlichte, slanke en modern ogende hard-shell daktent die naar verluidt ongeëvenaard is qua kwaliteit en functies.

De Australische producent heeft zich bij het ontwerp van zijn allereerste ‘hard-shell’ daktent laten inspireren door de prachtige stranden en het kristalheldere water van de populaire kustgebieden van West-Australië.

De Esperance is de allereerste hard-shell tent van ARB. Dit model wordt ook hybride genoemd omdat de harde afdekking tijdens het kamperen als zijwand dient, zodat de bovenzijde van de tent dan weer geheel uit tentdoek bestaat.

Het Australische bedrijf heeft bij het ontwerp de nadruk gelegd op snel en moeiteloos opzetten en afbreken, mede dankzij de ondersteuning door gasveren, en de daktent ook voorzien van een interne telescopische ladder. De Esperance ziet er naar eigen zeggen niet alleen goed uit tijdens het kamperen. Wanneer hij is ingepakt past hij met zijn unieke kuipontwerp en kleur ook prima bij het voertuig.

Lichtgewicht en compact

ARB Esperance hardshell daktentMet een gewicht van slechts 55 kg is de Esperance ook meteen de lichtste daktent van ARB. De Esperance is compact en neemt dus weinig ruimte in op het dak. Bovendien is dat ook gunstig voor de stroomlijn. Door de unieke vorm en afwerking van de Esperance-behuizing wordt het geluidsniveau tijdens het rijden tot een minimum, wat zorgt voor tevreden passagiers en een lager brandstofverbruik. Bovendien beperkt de geringe hoogte van 310 millimeter ook het risico op beschadigingen door bijvoorbeeld laaghangende takken tijdens het rijden.

De gladde en lichtgewicht buitenkant van de hard-shell daktent is van ABS-acryl gemaakt en heeft een gewatteerde binnenzijde. Dat zorgt voor meer isolatie tijdens het slapen en minder condensatie aan de binnenkant van de tent. De lichtgewicht telescopische ladder kan volledig worden ingeklapt en opgeborgen in de harde afdekking. De ladder bevat ook een hoes die het tentdoek beschermt tegen vuil.

Slapen

Uitgeklapt meet de ARB Esperance 200 x 152 x 120 cm, en biedt dan comfortabel plaats aan twee volwassenen. Deze beschikken over een hoogte van maximaal 113 cm zodat ze in de Esperance ook  comfortabel zitten om door de twee grote zijramen en het skyroof te genieten van het uitzicht op hun omgeving.

Om de kampeerders voldoende slaapcomfort te bieden, heeft de ARB Esperance daktent een vier centimeter dikke schuimrubber matras met een hoge dichtheid. Daarop ligt een drielaags gewatteerde polyester topping. Het overige beddengoed kan, als de Esperance wordt ingeklapt, in de daktent blijven.

De daktent heeft ook opbergvakken aan zowel de linker- als de rechterkant en ook een vak voor kleinere voorwerpen. Ook heeft de Esperance twee handige schoenenzakken, zodat je de schoenen tijdens het slapen bij de tent kunt bewaren zonder dat er modder of zand in de slaapruimte komt.

Over de zijramen, die uiteraard geopend kunnen worden, heeft ARB aanritsbare overkappingen aangebracht zodat de tent ook tijdens ongunstige weersomstandigheden voldoende ventilatie biedt.

Optioneel kan ARB de tent voorzien van dimbare LED-lichtstrips, zowel in de tent zelf als bovenaan de ladder.

Like dit artikel
Tweet dit artikel