Arto van Niesmann+Bischoff wint German Design Award

Niesmann Bisschoff Arto camper

Onderscheiding voor de Arto van Niesmann+Bischoff

POLCH – De Duitse producent Niesmann+Bischoff mag weer een designprijs op haar palmares zetten. Dit keer won het bedrijf uit Polch de “Special Mention” onderscheiding bij de German Design Awards 2016.

Opvallend, voor een bedrijf dat campers in de allerhoogste prijsklasse bouwt en zich daardoor in een vrij conservatief segment bevindt. Klanten van Niesmann+Bischoff verlangen een hoogwaardig design maar het moet hen meestal niet al te vooruitstrevend zijn. Des te bewonderenswaardiger is het dat Niesmann+Bischoff met de nieuwe Arto serie toch een camper heeft weten te ontwikkelend die voor een designprijs in aanmerking komt.

De German Design Award is een internationale prijs die wordt toegekend door de “Rat für Formgebung”, een Duitse stichting voor branding en design, die in 1953 werd opgericht. De jury van de German Design Award 2016 bestaat uit mensen die een heel verschillende achtergrond hebben Ze komen niet alleen uit het bedrijfsleven maar ook uit het onderwijs en wetenschap, en uiteraard zijn er ook juryleden die hun sporen op het gebied van productontwikkeling en design hebben verdiend.

Het predicaat „Special Mention“ werd toegekend als eerbetoon aan de vele inspanningen die Niesmann+Bischoff en de designers hebben gedaan om de vele elementen in de Arto camper tot in de details te perfectioneren.

Hubert Brandl, bedrijfsleider van Niesmann+Bischoff GmbH, is trots en verheugd: „Dit is de zoveelste waardering voor ons werk. Uitgerekend bij een wedstrijd, waar producten voor worden voorgedragen die zich op het gebied van hun design bijzonder onderscheiden.“

Het is niet de eerste prijs die Niesman+Bischoff wint. Vorig jaar werd de Liner onderscheiden met een „Honourable Mention“ bij de Red Dot Design Awards en in Parijs werd Niesmann+Bischoff als eerste camperproducent onderscheiden bij de Automotive Brand Contest.

Like dit artikel
Tweet dit artikel