Atlas, een nieuwe serie stoere buscampers ter ere van 60-jarig jubileum Pilote

Pilote Atlas buscamper

Atlas, een nieuwe serie stoere buscampers ter ere van 60-jarig jubileum Pilote

Pilote viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan. De Franse camperfabrikant introduceert ter gelegenheid van dat 60-jarig jubileum de Atlas, een nieuwe buscampers met een off-road tintje op basis van de Ford Transit.

Met deze nieuwe Atlas buscampers op basis van een Ford Transit gaat Pilote in feite terug naar het prille begin, toen de Franse camperbouwer de R360 alkoof campers op basis van de Ford Transit bouwde. Bij de Atlas gaat het om de Transit Trail. Deze nieuwe versie van de Ford Transit kenmerkt zich door een stoerder uiterlijk én off-road mogelijkheden.

Off-road en vierwielaandrijving

Qua uiterlijk onderscheidt de Ford Transit Trail zich van de normale uitvoeringen van de Transit door onder anderen zwartgelakte 16 inch wielen, in een donkere accentkleur afgewerkte bumpers en een matzwarte grille. De benaming ‘Trail’ is bij deze versie van de Ford Transit ook geen loze kreet want deze is daadwerkelijk aangepast voor off-road gebruik. In beperkte mate, weliswaar. Ze hebben standaard een mechanisch sperdifferentieel op de voorwielaandrijving en terwijl de versies met achterwielaandrijving optioneel kunnen worden uitgerust met intelligente vierwielaandrijving. Hiermee is de Transit nog niet echt een terreinwagen maar je kunt er in ieder geval heel wat meer mee dan met de normale versie.

Atlas 603G is de eerste

Pilote Atlas buscamperHet eerste model van de Atlas is de 603G, die vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen is. Hiermee komt Pilote in eerste instantie een zes meter lange buscamper met een klassieke indeling. Dat wil zeggen een dwarsbed achterin, een keukenblok net achter de schuifdeur en daar tegenover de badkamer. Voor de badkamer bevindt zich de zitgroep, bestaande uit een tweepersoons dwarsbankje, tafel en de draaibare voorstoelen.

Pilote voert het interieur uit in lichte tinten, met witte wanden en  frontjes terwijl de rompen van het meubilair, het werkblad en de tafel een houtdecor hebben. De stoffering is in donkergrijs uitgevoerd.

Dankzij de lichte tinten en het fors verhoogde dak – de Atlas 603G is 2,65 meter hoog – biedt de buscamper een goede ruimtelijke indruk. Hij zou ook genoeg ruimte voor een XXL-garage moeten hebben.

Like dit artikel
Tweet dit artikel