Avonturier Rabenberg ontwikkelt elektrische camper op Tesla-basis

Tesla Roamer camper

Avonturier Rabenberg ontwikkelt elektrische camper op Tesla-basis

Elektrische campers zullen ooit heel gewoon zijn. Nu zijn ze er nog slechts mondjesmaat. De bekende ondernemer en wereldreiziger Travis Rabenberg wil toch graag op reis met een elektrische camper.

Hij wil er volgend jaar mee van Londen naar Dubai reizen. Omdat er nog geen elektrische camper verkrijgbaar is die helemaal naar zijn zin is, gaat hij een Tesla Model S ombouwen tot camper. Er zijn inmiddels wat schetsen van de officieuze Tesla Roamer (‘zwerver’) waarmee Rabenberg zijn reis wil maken in omloop.

Vandaag maakt de Tesla Roamer camper zijn debuut op ‘electric vehicle ride and drive’, een evenement voor elektrische voertuigen in Michigan, de woonplaats van Rabenberg. Volgens Rabenberg heeft zijn Tesla Roamer een actieradius van ruim 300 kilometer. Dat is aardig wat voor een elektrische camper maar dat betekent ook dat hij de accu’s een flink aantal keren op moet laden. Rubenberg wil met zijn Roamer namelijk van Engeland naar de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai rijden. Dat is een afstand van ruim 7000 kilometer.

Snel

De topsnelheid van de Roamer is zondermeer indrukwekkend. Het zou ons niet verbazen als dit de snelste camper ooit is. De Roamer zou namelijk een topsnelheid van 241 kilometer/uur hebben. De camper is wat minder gestroomlijnd dan de Model S waar de Roamer van is afgeleid. De topsnelheid is dan ook iets lager. Rabenberg hoopt hier evengoed mee in het Guinness World Records-boek te komen. Het huidige ‘Land Speed Record’ voor elektrische campers, waarvan wij niet eens wisten dat het bestond, staat namelijk op 227,35 km/uur.

Alle benodigde voorzieningen

Rabenberg’s Roamer zal alle voorzieningen krijgen die hij nodig heeft. Behalve een bed, wasgelegenheid en toilet krijgt de camper een watertank van 76 liter en voor de stroomvoorziening een flink zonnepaneel op het dak.

Like dit artikel
Tweet dit artikel