Avontuurlijke en veelzijdige VanDoIt MOOV buscamper biedt keus uit drie bedden

Avontuurlijke en VanDoIt MOOV buscamper op Ford Transit Trail

Avontuurlijke en veelzijdige VanDoIt MOOV buscamper met keus uit drie bedden

Dankzij de nog steeds groeiende vraag naar buscamper is er ook steeds meer vraag naar flexibele en robuuste recreatievoertuigen die comfort en avontuur combineren. De VanDoIt MOOV buscamper, gebouwd op het chassis van de stoere Ford Transit Trail, moet een antwoord op deze vraag zijn en biedt een mix van aanpasbaarheid en duurzaamheid.

Er zijn heel veel bedrijven die buscampers bouwen, en VanDoIt heeft zich in die overvolle markt geprofileerd als een innovatieve speler die niet bang is voor verandering en avontuur. Het bedrijf legt zich helemaal toe op modulaire ontwerpen die aanpasbaar zijn aan de veranderende behoeften van de gebruiker.

Het concept van de VanDoIt MOOV

De MOOV is hun nieuwste model van VanDoIt en heeft een eigen geschiedenis. In 2022 werd VanDoIt benaderd door Ford met het verzoek om de nieuwe Transit Trail om te bouwen tot de ultieme tweepersoons camper. Tot dan toe bouwde Vandoit alleen de personenversie van de Ford Transit om, en de Trail is een echte bestelversie.

Bij het ontwerpen een passende inrichting voor de Ford Transit Trail richtte het Vandoit-team zich op zaken die het reizen voor één of twee personen verbeteren, aangezien de veiligheid van de achterpassagiers op de achterbank niet langer een aandachtspunt is. Het team liet zich inspireren door verzoeken die hun klanten in de loop der jaren hadden gedaan en nam veel van deze verzoeken op als nieuwe functies en afwerkingen bij de ontwikkeling van de MOOV.

Het resultaat is een stoere buscamper – de Ford Transit Trail – heeft vierwielaandrijving en een krachtige 3,5 liter motor – die zich onderscheidt door zijn multifunctionaliteit en het vermogen om aan te passen aan de wensen van de eigenaar.

Krachtige basis

De MOOV is gebaseerd op de Ford Transit Trail. Dat is allesbehalve een normale bestelwagen. Hij heeft behalve vierwielaandrijving ook een 9 centimeter hogere bodemvrijheid en staat op stoere Goodyear Wrangler-terreinbanden. Daardoor is de spoorbreedte van de Transit met bijna 7 centimeter toegenomen. De Ford Transit Trail is bedoeld voor de Verenigde Staten, en is daarom uitgerust met een dikke 3,5-liter EcoBoost-V6 benzinemotor met turbo. Die levert maar liefst 314 pk en een koppel van 555 Nm.

Veiligheid is een kernaspect van de MOOV, mede dankzij de geavanceerde rijhulpsystemen die standaard zijn in de Ford Transit Trail. Deze systemen omvatten onder meer adaptieve cruise control, een vooruitrijdende camera, en verbeterde parkeerassistentie. De technologische integratie strekt zich ook uit tot het leefgedeelte, met opties voor connectiviteit en entertainment die de reiservaring verbeteren.

Kies je eigen bedsysteem

Een van de meest opvallende kenmerken van de MOOV is het feit dat je kunt kiezen uit drie verschillende bedsystemen, die ieder ook weer heel flexibel zijn.

De nieuwste aanwinst is het innovatieve klapbedsysteem, genaamd het ‘Drawbridge Bed’. Dit bestaat uit twee delen, ieder aan een zijde van de camper gemonteerd. Dit systeem stelt gebruikers in staat om met een eenvoudige handeling het bed op te klappen tegen de wand van de camper, waardoor er onmiddellijk meer ruimte vrijkomt voor andere spullen en/of activiteiten.

Daarnaast kunnen kopers ook voor een hydraulisch hefbed kiezen. Dit bed – dat nog in ontwikkeling is en er zijn ook nog geen belden van – kun je aan de voorzijde met een 30 centimeter breed paneel verbreden. Als het bed in zijn hoogste stand staat is daaronder alle ruimte voor grote stukken bagage.

Tenslotte is er het ‘Murphy-Style’ bed. Ook dit bed bestaat uit twee of zelfs opklapbare en in hoogte verstelbare platformen, die aan de zijden van de camper zijn gemonteerd. Je kunt voor ieder platform een eigen hoogte kiezen. Hierdoor is een combinatie van meerder stapelbedden mogelijk. Overdag kun je ze opklappen om ruimte te maken voor bijvoorbeeld een crossmotor.

Veelzijdiger kan bijna niet

De keuze in bedden, die bovendien dus ook heel flexibel zijn, is een van de voornaamste elementen van de multifunctionaliteit van de MOOV.  Maar hij biedt nog veel meer. Door het gebruik van aanpasbare modules kan de MOOV worden ingericht als kantoor, camper, bestelwagen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. De personalisatieopties zijn bijzonder uitgebreid en stellen de eigenaar in staat om hun camper te configureren voor comfort, werk, of vrije tijd.

Er is geen aparte douchecabine, maar je kunt de gehele achterzijde van de camper gebruiken om te douchen. De vloer van de camper is namelijk niet alleen geschikt om er vieze crossmotoren of mountainbikes op te zetten, maar ook om op te douchen.

Duurzaamheid

Bij de afwerking van de MOOV is ook goed gekeken naar duurzaamheid en weerstand tegen de elementen. De gebruikte materialen zijn gekozen op basis van hun lange levensduur en milieuvriendelijkheid, geheel conform de duurzaamheidsfilosofie van VanDoIt. Men maakt onder anderen gebruik van aluminium extrusie profielen, composiet panelen en ‘marine grade’ materielen.

Autonomie

De VanDoIt MOOV biedt verschillende energieoplossingen om de autonomie tijdens het reizen te maximaliseren. Met opties voor zonne-energiepanelen en hoogwaardige huishoudaccu’s kunnen gebruikers off-grid gaan en toch genieten van de gemakken van deze tijd. Dit maakt de MOOV een bijzonder aantrekkelijke buscamper voor camperaars die duurzaam en onafhankelijk willen reizen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel