Bach gaat nu ook tenten en meubels aanbieden

Bach Equipment tenten

Bach gaat nu ook tenten en meubels aanbieden

Het Ierse rugzakkenmerk Bach Backpacks heet voortaan Bach Equipment. Die naamswijziging heeft een reden. Bach heeft namelijk de rechten op de producten en productiedetails van het merk Nigor overgenomen.

Hierdoor gaat Bach naast de bekende rugzakken met hun bewezen kwaliteit ook tenten en meubelen aanbieden. Met ingang van komende zomer zal Bach verbeterde versies van een aantal Nigor tenten en lichtgewicht kampeermeubelen op de markt brengen.

Dat gaat men dan uiteraard onder de naam Bach Equipment doen. Of men in een later stadium nog meer producten van Nigor op de markt gaat brengen, is op dit moment niet bekend. Het ontwerpteam van Bach is ervan overtuigd dat zij hun ervaring en expertise als rugzakfabrikanten met succes kunnen aanwenden voor de productie van tenten en meubels.

Onderstaand een kort overzicht van de tenten die Bach komende zomer gaat introduceren. De Bach-tenten zijn gemaakt voor iedereen die graag onderweg is en kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: 3-seizoenen, 4-seizoenen en 5-seizoenen tenten.

Guam 2

Bach Equipment Guam tentenDe Guam 2 is een klassieke, vrijstaande koepeltent voor 3 seizoenen, ideaal voor backpacken. Door de 6-hoekige plattegrond biedt hij twee ruime luifels voor uitrusting of om te koken en heeft hij ook twee ingangen. De bijna rechtopstaande zijwanden en de geïntegreerde dwarsstok zorgen voor meer ruimte binnenin. De Guam 2 weegt 2.000 gram en zal ook verkrijgbaar zijn in 3- en 4-persoons modellen.

Apteryx 2

Bach Equipment Apteryx tentenDe Apteryx 2 is een zogenaamde 4-seizoenen tent. Deze tunneltent biedt bescherming, comfort en veel ruimte in alle weersomstandigheden. De ruime voortent heeft een toegang aan de voorkant, daarnaast is er ook een toegang aan de zijkant met een grote ritssluiting voor een gemakkelijke instap. Het royale slaapgedeelte biedt meer dan voldoende ruimte, zelfs voor lange mensen. De 2.400 gram wegende tent is optioneel verkrijgbaar met een footprint. De Apteryx zal ook als 3-persoons model worden gemaakt.

Wickiup 3

Bach Equipment Wickiup tentenDe Wickiup 3 is een ultralichte 4-seizoenen tipitent voor twee tot drie personen. De 2.100 gram wegende Wickiup 3 biedt veel ruimte biedt en een verbazingwekkende stabiliteit. Voor een optimale en op de situatie afgestemde functionaliteit is een optionele halve binnentent voor één persoon verkrijgbaar. Ook voor Wickiup 3 is een optionele footprint verkrijgbaar. Verder zal de Wickiup ook in een 4 en 5 persoons versie verkrijgbaar zijn.

 

Robijns in Aalsmeer was de importeur/distributeur van Nigor voor Nederland, en is dat nu ook voor Bach Equipment.

Like dit artikel
Tweet dit artikel