Bach Starhopper slaapzak – een terechte ISPO-winnaar?

Bach Starhopper slaapzak

Bach Starhopper slaapzak – een terechte ISPO-winnaar?

Bach Equipment heeft met de Starhopper slaapzak een indrukwekkende prestatie geleverd door een van de prestigieuze ISPO Award 2024 in de wacht te slepen. De ISPO, ooit begonnen als de grootste Europese vakbeurs in de wintersportbranche, is na het wegvallen van de Outdoorbeurs in Friedrichshafen ook uitgegroeid tot de grootste vakbeurs in de outdoorbranche.

Het winnen van een aan deze beurs verbonden award wil dus niet zomaar wat zeggen, dit is serieus een hele eer die ieder jaar wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende innovatieve producten. Dat geldt zeker voor de Starhopper want dit is meer dan zomaar een slaapzak. Het is een doordachte innovatie, die speciaal is ontworpen voor avontuurlijke kampeerders die graag de nacht doorbrengen onder de blote hemel.

Slapen onder de sterren, in stijl en comfort

De Starhopper is het resultaat van een ontwerpfilosofie die draait om minimalisme, lichtgewicht functionaliteit en vooral: de ultieme ervaring van slapen onder de sterren. In plaats van de gebruikelijke focus op warmte-isolatie, richt deze slaapzak zich ook op het bieden van comfort en bescherming in de openlucht.

Doordacht ontwerp en slimme details

Wat de Starhopper echt uniek maakt, zijn de slimme details die het buitenleven een stuk aangenamer maken. Een geïntegreerde muggenkap bijvoorbeeld, die zorgt voor een ongestoorde nachtrust, terwijl de zogenaamde “footbox” niet alleen extra warmte biedt, maar ook ruimte om je schoenen in op te bergen. Dankzij de extra lange rits kun je de slaapzak aanpassen aan de temperatuur en ventilatiebehoefte, zodat je altijd comfortabel ligt, ongeacht de weersomstandigheden. En met de meegeleverde opbergzak voor onder je hoofd, hoef je geen extra kussen mee te zeulen.

De Starhopper is gemaakt van waterafstotende materialen, zodat je droog blijft tijdens een onverwachte regenbui of dauw. Het minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat de slaapzak lichtgewicht en compact is, ideaal voor wie graag reist met minimale bepakking.

Award-winnende combinatie van innovatie en functionaliteit

De ISPO Award 2024 is een erkenning voor de innovatieve en functionele kwaliteiten van de Starhopper. Deze slaapzak biedt een frisse kijk op wat een slaapzak kan zijn en wat hij aan extra mogelijkheden naast isolatie kan bieden, en overtuigt met zijn doordachte details en focus op de behoeften van avontuurlijke kampeerders.

Vergeleken met traditionele slaapzakken, die vaak alleen maar gericht zijn op bescherming tegen lage temperaturen en daardoor minder geschikt zijn voor het slapen in de open lucht, biedt de Starhopper een unieke combinatie van comfort, bescherming en gebruiksgemak in een lichte en compacte vorm.

Prijs en beschikbaarheid

De Bach Equipment Starhopper slaapzak zal vanaf 2025 verkrijgbaar zijn voor €239,90. Voor wie graag de grenzen opzoekt en het avontuur niet schuwt, is de Starhopper een waardevolle aanvulling op de lichtgewicht kampeeruitrusting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel