Back-to-basic op pop-up camping Winterwoods

pop-up camping Winterwoods Drenthe

Back-to-basic op pop-up camping Winterwoods

Over precies een maand, in de periode dat de bossen hun laatste bladeren verliezen en het kamperen in de herfst zijn laatste beetje charme begint te verliezen, opent de pop-up camping Winterwoods zijn deuren.

Winterwoods is niet bedoeld om alleen van de bossen en de herfst te genieten, de pop-up camping is dan ook bijna de gehele winter geopend. Je overnacht er in een traditionele yurt mét houtkachel, kunt gebruik maken van de sauna en hottub en aan allerlei workshops deelnemen.

Het team van Winterwoods plaatst die yurts op een klein terrein in de dichte bossen van natuurgebied het Hart van Drenthe. Je kunt ze boeken voor een 2- of 3-daags verblijf, zowel in de weekenden als door de week. Ideaal om even helemaal tot rust te komen.

Comfortabel, maar niet luxe

Die yurts zijn gemaakt voor een verblijf in de koudste gebieden en zijn dus ook prima geschikt voor de Nederlandse winters, die over het algemeen behoorlijk mild zijn. Bovendien zijn ze dankzij de diameter van ongeveer zes meter heerlijk ruim. Ze zijn voorzien van houtkachels en hebben meer dan genoeg wollen dekens om een aangenaam verblijf te garanderen. Aangenaam, maar niet luxe. Ze beschikken bijvoorbeeld niet over elektriciteit.

Koken doe je in een van de gemeenschappelijke keukens en, net als op een normale camping, is er een sanitairblok met douches en toiletten. Wie hier komt kamperen, moet dus wel van een beetje avontuur houden en er voorbereid zijn dat alles heel basic is. Maar dat heeft ook zijn charmes.

Overdag kun je de bossen verkennen, te voet of met de mountainbike. Maar je kunt ook gebruik maken van de outdoor sauna en hottub. Of naar de tipitent gaan, waar je allerlei workshops en yogalessen kunt volgen. Die workshops gaan bijvoorbeeld over koken op een houtvuur en houthakken. Ook kun je aam micro-hikes deelnemen.

Winterwoods is alleen toegankelijk voor volwassenen. Men richt zich met dit concept op mensen van 20 tot 40 jaar. Er zijn echter geen harde leeftijdsgrenzen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel