Bad Boy Roof Top Tent Lift van RollnJack – niet goedkoop, maar misschien wel dé oplossing

Bad Boy Roof Top Tent Lift van RollnJack

Bad Boy Roof Top Tent Lift van RollnJack – niet goedkoop, maar misschien wel dé oplossing

Daktenten zijn steeds populairder aan het worden. Aanvankelijk waren deze vooral in gebruik bij avontuurlijke kampeerders die over een stevige terreinwagen beschikten. Maar er zijn steeds meer kampeerders die het avontuur opzoeken en die een daktent ook op het dak van een normale personenauto monteren. Het (de)installeren van zo’n daktent, die toch minstens zo’n 40 kilo weegt, kan een hele klus zijn.

Zeker als je alleen reist, is het op het dak tillen van die zware tent nagenoeg onmogelijk, en ook met zijn tweeën is het nog steeds behoorlijk inspannend en niet zonder risico’s voor het autodak. Daarom hebben vele mensen een takelinstallatie voor de daktent aan het dak van hun garage of carport geplaatst, of een soortgelijke constructie bedacht. Maar met de komst van de “Bad Boy Rooftop Tent Removal Storage and Installation Device” van het Amerikaanse bedrijf RollnJack komt er een nieuwe oplossing op de markt.

Krachtig hefmechanisme met wieltjes

Dit nieuwe product, dat voorlopig nog de “crowd-funding” status heeft, belooft het gedoe met het tillen en monteren van daktenten tot het verleden te laten behoren. Het is ook een redelijk luxe oplossing, want hij zal ook minstens zo’n 500 euro gaan kosten. Ook is het nog even afwachten of hij niet alleen in de VS, maar ook in Europa verkrijgbaar zal zijn.

De Bad Boy Roof Top Tent Lift van RollnJack is een ingenieus systeem dat bestaat uit een hefmechanisme met wieltjes en een handig opbergsysteem. Het werkt verrassend eenvoudig: je bevestigt de RollnJack aan je daktent, draait aan een hendel en het mechanisme tilt de tent moeiteloos van je auto.

Dankzij de wieltjes kun je de tent vervolgens gemakkelijk verplaatsen en opbergen. Dit alles kan door één persoon worden gedaan, zonder hulp van anderen. Verder houdt de Bad Boy de daktent stabiel tijdens het tillen en verplaatsen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over ongelukken of beschadigingen.

Ook om op te bergen

Naast het installeren en verwijderen van de tent, biedt de Bad Boy ook een oplossing voor het opbergen ervan. Het systeem fungeert namelijk ook als een soort stellage waarop je de tent kunt plaatsen, waardoor deze veilig en beschermd opgeborgen kan worden. Dit is vooral handig voor mensen met beperkte opslagruimte, zoals een kleine garage of carport. Je kunt de auto er namelijk gewoon onder parkeren.

Voor wie is de Roof Top Tent Lift geschikt?

Natuurlijk is de Roof Top Tent Lift een uitkomst voor iedereen die regelmatig een daktent gebruikt, maar vooral voor solo-kampeerders die geen hulp hebben bij het installeren en verwijderen van de daktent. Ook mensen die in fysiek opzicht moeite hebben om de daktent op het dak te tillen, hebben er baat bij. Daarnaast kan de Bad Boy Roof Top Tent Lift ook interessant zijn voor verhuurbedrijven van daktenten, omdat het de installatie en het onderhoud van de tenten aanzienlijk vergemakkelijkt.

Een flinke investering in gemak

De prijs en beschikbaarheid van de Bad Boy zijn nog niet definitief vastgesteld, maar zal bij minstens zo’n 500 euro beginnen. Geïnteresseerden kunnen terecht op de Kickstarter-pagina van het project voor meer informatie over de verschillende pakketten en eventuele ‘early bird’ kortingen. Helaas wordt hij voorlopig alleen in de VS geleverd. De vraag is natuurlijk of de prijs opweegt tegen het gemak en de veiligheid die de Roof Top Tent Lift biedt. Voor frequente gebruikers van daktenten kan het zeker een waardevolle investering zijn, zeker als ze vaak alleen op pad gaan. Voor incidentele gebruikers is het wellicht een overweging waard om te kijken naar alternatieve oplossingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel