Barbecueën zonder rook met de LotusGrill

Camping barbecueën NOOTDORP – Wie houdt van barbecueën weet dat er rook bij komt kijken. Meestal is het niet meer dan een kort, maar hevig moment dat er veel rook vrij komt. Daarna komt het wat gematigder vrij. Totdat de sappen of vetten uit het vlees gaan druipen.

Dan kan de rook weer verhevigen of er kan zelfs een steekvlam ontstaan. Met een innovatieve barbecue behoort dit leed nu tot het verleden: de LotusGrill rookvrije houtskoolbarbecue.

Deze barbecue bevat een speciaal luchtcirculatiesysteem, waardoor de kooltjes sneller verbranden en er nauwelijks rook vrij komt. Ook niet als de vleessappen gaan lekken, want de kooltjes zitten in een afgesloten koker, waar niets bij kan komen. Deze barbecue is dus ideaal voor iedereen die op de camping zijn buren zo min mogelijk tot last wil zijn.

Blaasbalg

BlaasbalgHet luchtcirculatiesysteem wordt gevoed door een ventilator onderin de barbecue die op een batterij werkt. Op deze manier ontstaat het hetzelfde effect als een blaasbalg. Dat is zo’n uit twee stevige delen hout vervaardigde pomp met een flexibele leren zak ertussen, waarmee een vuur aangewakkerd kan worden. Met het draaien aan de aan/uit-knop van de LotusGrill, zet je eigenlijk de ventilator harder of zachter en wordt de blaasbalg-functie bediend. Het fungeert zo als een variabele temperatuurregelaar. Hoe meer lucht aan de houtskool wordt toegevoerd, hoe beter deze zal branden. De houtskool wordt door middel van brandpasta aangestoken, waardoor de barbecue snel klaar voor gebruik is.

Hoewel de barbecue rookvrij is, kan hij niet binnen gebruikt worden. Er ontstaan wel degelijk verbrandingsgassen, die je niet in je camper of caravan wilt hebben. Ook ontbreekt de echte houtskoolsmaak, die bij een ‘normale’ barbecue vaak wel ontstaat.

Bekijk hier hoe de LotusGrill werkt:

Like dit artikel
Tweet dit artikel