Barefoot vintage caravan uit Engeland

Barefoot vintage caravan

Barefoot vintage caravan

Niet alleen de Nederlanders staan bekend om hun enthousiasme over het kamperen met de caravan, ook in Engeland is de caravan erg populair. Waar de Engelsen ook iets mee hebben, dat zijn oude dingen.

Wij zijn in Nederland vaak trots als wij iedere drie jaar een nieuwe auto kunnen kopen. Engelsen zijn op hun beurt vaak weer heel trots op als ze hun auto dertig jaar mogen vertroetelen. Ze zijn daarom vaak ook gek op alles wat met vintage te maken heeft, zoals deze Barefoot caravan.

Deze caravan is ontworpen door Cathy Chamberlain in samenwerking met studenten van de sector Automotive & Transport van de universiteit van Coventry. De Barefoot is een compacte caravan in een uitgesproken vintage-design, die daarnaast ook heel moderne trekjes heeft. Op het gegalvaniseerde stalen chassis staat een modern geproduceerde opbouw in monocoque bouwwijze. De aerodynamische gevormde opbouw is van polyester en herbergt een interieur dat een prachtige combinatie is van vintage-design en moderne materialen.

De keuken is helemaal handgemaakt en de opvallend ruime badkamer is voor het grootste deel van polyester vervaardigd. De zithoek doet denken aan de Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50 en ’60, met leren kussens in zachte kleurtjes met fraaie stiksels. Door de compacte afmetingen (de Barefoot is totaal 520 cm lang, 192 cm breed en 236 cm hoog) is de ruimte enigszins beperkt. Dat merk je onder anderen aan de afmetingen van het bed. Als je de zithoek ombouwt naar een bed, dan is dat bed met 180 cm lekker breed, maar ook slechts 180 cm lang. Het keukenblok is voorzien van een tweepits gascomfoor, spoelbak en warmwaterboiler.

Uiteraard heeft de koper bij een dergelijke caravan de nodige inbreng, de kleuren van de buitenzijde en de afwerking en de kleuren van het interieur worden altijd op de wensen van de klant afgestemd. De adviesprijs van de Barefoot, die (nog) niet in Nederland wordt verkocht maar binnenkort wellicht wel in de Verenigde Staten te koop zal zijn, bedraagt ongeveer 27.500 euro.

Meer informatie kun je vinden op www.go-barefoot.co.uk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel