Basic ombouwset voor bestelwagens van Visu Sitka

Visu Sitca ombouwset camper

Basic ombouwset voor bestelwagens van Visu Sitka

Visu Sitka is een nieuw bedrijf uit Tsjechië. Het heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van ombouwsets om bestelwagens zoals de VW Transporter, Ford Transit en Mercedes-Benz V-Klasse om te bouwen tot camper.

Het Tsjechische bedrijf claimt dat je met deze ombouwsets een bestelwagen in ongeveer tien minuten tot camper om kunt bouwen.

De ombouwset bestaat uit twee in de lengte geplaatste banken die bestaan uit een metalen frame met bovenplaat. Ze zijn voorzien van vijf centimeter dikke matrassen van sandwichschuim. Deze worden middels klittenband vastgemaakt aan de banken, zodat ze niet weg kunnen glijden. De banken zijn aan de bovenzijde voorzien van luchtsleuven zodat de matrassen kunnen ventileren. Ook is er een tafel. Het formaat daarvan varieert per voertuigtype. Visu Sitka geeft aan de het formaat ongeveer 120 x 43 centimeter bedraagt. Deze tafel kun je, zoals we bij een dinette gewend zijn, ook lager plaatsen zodat deze deel uitmaakt van het bed. Aan de ene zijde is het bed 185 cm lang, aan de andere zijde 175 cm. De breedte van het bed is afhankelijk van het voertuig en bedraagt ongeveer 150 centimeter.

Opbergruimte in de banken

Sitka biedt opbergruimte onder de banken in de vorm van speciale tassen met de naam “Tashka”. Er is ruimte voor in totaal vier van deze tassen, die elk een inhoud van ongeveer 75 liter hebben. De tassen kunnen ieder met 15 kilogram worden geladen. Ze worden met drukknopen bevestigd aan de gepoedercoate stalen constructie van de banken. Je kunt de tassen al in huis vullen om ze daarna in het voertuig te plaatsen. De opbergtassen zijn gemakkelijk toegankelijk door het omhoog scharnieren van het deksel van de banken. Je kunt de tassen krijgen in drie kleuren, de onderkant is altijd zwart. De complete ombouwset weegt ongeveer 90 kilogram, het zwaarste onderdeel heeft een gewicht van ongeveer 25 kilogram. De combinatie van Sitka inclusief vier Tashka’s is verkrijgbaar voor 2500 euro. Een set van vier fietstassen kost 300 euro, de Sitka alleen kost 2300 euro.

Compromis

Uiteraard heb je met deze ombouwset nog geen complete camper. Hij biedt immers slechts slaapruimte en zitgelegenheid. Er ontbreekt bijvoorbeeld een keukenmodule. Verder moet een camper in Nederland, om voor een camperkenteken in aanmerking te kunnen komen, ook over voldoende stahoogte te beschikken zodat de bestelwagen een verhoogd dak of hefdak moet hebben. Om het comfort wat te verhogen is natuurlijk ook afdoende isolatie en ventilatie benodigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel