Beachcamp de Lakens gaat tweede seizoen in

Beachcamp de Lakens gaat tweede seizoen in

Beachcamp de Lakens gaat tweede seizoen in

Een van de laatste trends op het gebied van kamperen is de zogenaamde pop-up camping. Een camping met een tijdelijke aard, meestal verbonden met een bepaald thema.

Bij pop-up camping de Lakens,vlak bij het strand van Bloemendaal, gaat het om surfen. Beachcamp De Lakens is een luxe kant-en-klaar surfkamp dat dit jaar voor de tweede keer wordt opgebouwd in de duinen van Bloemendaal.

Pop-up campings

Vorig jaar bleek pop-up glamping een ideaal instrument voor de toerisme- én evenementenbranche. Er was immers een sterk gestegen vraag naar gezonde, veilige vakantieplekken in Nederland. Tegelijkertijd was dit ook een mooie kans om de medewerkers van gecancelde festivals aan de slag te houden. Er ontstond een verrassende verzameling van nieuwe adressen op unieke Nederlandse locaties in de bossen en langs de waterranden.

Het ultieme laidback vakantiegevoel

Beachcamp De Lakens was een van deze nieuwe bestemmingen. Met deze pop-up camping wil men het ultieme laidback vakantiegevoel naar Nederland brengen.  De vreugde was groot toen afgelopen december het licht op groen ging. Hoewel dit succesvolle pop-up surfkamp in het beschermde natuurgebied achter de duinen is gesitueerd, mag hij ook dit seizoen worden opgebouwd. He surfkamp ligt op een besloten plek, die onderdeel uitmaakt van de ‘normale’ camping De Lakens in Overveen. Hij is bedoeld voor 25-plussers, met en zonder kinderen, die hier een luxe tipi kunnen boeken. Deze is geschikt voor twee personen of voor maximaal vijf personen en heeft degelijke bedden, elektriciteit, een koelkastje, kacheltje en vooral veel sfeer. Het beachcamp opent half mei en sluit eind augustus.

Van alles te doen

Beachcamp de LakensDe glampeerders kunnen op de grote camping terecht in een restaurant en in een wellnessbus als ze massages of pedicures willen. Vlakbij, aan het strand, zitten hippe beachbars als Woodstock’69 en de San Blas.

De bewoners van het beachcamp kunnen op elk moment van de dag een surfboard en wetsuit ophalen en naar de zee lopen. Wie nog veel te leren heeft kan ter plekke surfles nemen. Kitesurfen en zeilen kan eveneens vlakbij

Je kunt er ook rustig aan doen en kiezen voor yoga, in de hottub zitten, deinen in een hangmat of een beetje chillen op je terrasje. Voor kinderen wordt iedere dag van alles georganiseerd en ’s avonds zijn er optredens van singer-songwriters of worden er films gedraaid in de outdoor cinema. Iedere reservering is inclusief een aantal vegetarische diners en wie wil kan opteren voor een dagelijks ontbijtbuffet.

Foto 1: © Jeroen Koornstra
Foto 2: © Evy van Nispen

Like dit artikel
Tweet dit artikel