BeauEr caravans eindelijk in productie

BeauEr caravan

BeauEr caravans eindelijk in productie

De inventieve BeauEr caravan van de Fransman Eric Beau is al sinds 2009 een blikvanger op diverse Europese kampeerbeurzen. Hoewel het de laatste jaren wat stiller lijkt te zijn rond Beau, heeft hij allesbehalve stil gezeten.

Hij heeft namelijk een tweede caravan ontwikkeld alsmede een camper, en vorig jaar zijn er voorbereidingen getroffen om zijn voertuigen ook in productie te kunnen nemen.

Daadwerkelijk leverbaar

Vorig jaar zijn er namelijk ook productiehallen in gebruik genomen en dit jaar zijn de caravans en campers van BeauEr daadwerkelijk leverbaar moeten zijn. Daarom zagen we de innovatieve BeauEr caravan de laatste tijd ook weer op diverse beurzen staan. In oktober stond hij op de ArtiBAT en in januari kunnen we de BeauEr voor het eerst ook op de CMT in Stuttgart zien.

Uniek concept

Het concept van de BeauEr caravans is dan ook heel bijzonder. Een caravan die compact is tijdens het rijden maar op de camping volautomatisch kan worden uitgebouwd zodat hij maar liefst bijna twee of drie keer zo groot is, is natuurlijk ook volstrekt uniek. Ook de camper is op een soortgelijk concept gebaseerd, al is het hier alleen de opbouw die op de camping op camperplaats drie keer zo groot kan worden.

Programma

Het programma van BeauEr bestaat momenteel uit drie caravans en een camper. De kleinste is de BeauEr 2X, deze kan worden uitgebreid van vier naar acht vierkante meter. De 3X kun je uitbouwen van 4 naar 12 vierkante meter. De grootste is de 3X-Plus. Deze wordt door Beau geen caravan maar een mobil home genoemd. Hij kan dan ook naar maar liefst 34 vierkante meter worden uitgebreid. De 3XC is de camper, deze houdt een beetje het midden tussen een eigenwijs gevormde buscamper en een afzetunit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel