Beauer waagt zich nu ook aan buscampers met een slide-out

Beauer Xvan buscamper met slide-out

Beauer waagt zich nu ook aan buscampers met een slide-out

Er zijn hier en daar al compacte campers met een slide-out. De vroegere Adria Compact SLS was daar een mooi voorbeeld van. Reimo biedt met de XXL Sleep ook zoiets, in de vorm van modules om buscampers met dwarsbed te verlengen en een langsbed mogelijk te maken.

Die laatste is wel een compromis, de afdichting daarvan bestaat namelijk grotendeels uit tentdoek. Het Franse Beauer introduceert een slide-out module voor buscampers met harde wanden, wat de toepassingsmogelijkheden uiteraard flink vergroot.

Xvan concept

Wie Beauer niet kent: dit Franse bedrijf is bekend geworden om de 3X en 3XC. Dit zijn een caravan en camper met een ingenieuze constructie waarmee die op de camping in een handomdraai drie keer zo groot kunnen worden. De slide-out van Beauer is onderdeel van het Xvan concept, waarmee het Franse bedrijf buscampers buscampers op basis van nagenoeg alle bekende basisvoertuigen kan bouwen. Het concept is al een jaar of twee geleden op diverse beurzen getoond maar Beauer is nu zover dat het daadwerkelijk in productie kan worden genomen.

https://youtu.be/Y6bvGnxeIqg

Indeling

Naast de slide-out is er ook een keukenmodule, en in combinatie met de bestaande achterbank zorgen die voor een nagenoeg complete camperinrichting. De constructie van de slide-out omvat namelijk ook een aantal opbergvakken aan de zijkant, waarmee de binnenwanden van een bestelwagen/personenbusje worden afgewerkt.

Langsbed

Met de slide-out uitgeschoven – dat gaat geheel elektrisch – ontstaat er een tweepersoons langsbed dat standaard 190 x 110 cm meet. Er zijn ook versies die bij de schouders een maximale breedte van 140 cm hebben. Onder het bed bevindt zich een opbergruimte met een inhoud van 50 liter. Ook is daar ruimte om een chemisch toilet op te bergen. De wanden van de slide-out zijn gemaakt van 25 mm sandwichpanelen die voor voldoende isolatie zorgen. Aan de achterzijde is een te openen raam met combi-rollo.

Als je de bestelwagen ook graag voor andere doeleinden gebruikt: de gehele slide-out module weegt ongeveer 130 kilo en kan in een minuut of tien worden uitgebouwd. Wie ook graag over stahoogte beschikt, kan er ook een hefdak bij bestellen (dit is ook vereist voor het Nederlandse camperkenteken). Dan beschik je tevens over twee extra slaapplaatsen.

Beauer heeft geen dealernetwerk in Europa. Wie de producten in levenden lijve wil zien, moet naar een van de bekende kampeer/camperbeurzen of naar Cholet, in de Franse Loire-regio.

Like dit artikel
Tweet dit artikel