Bedouin piramidetenten: vier nieuwe modellen van ESVO

Bedouin piramidetenten

De enkel- of dubbeldaks Bedouin piramidetenten zijn snel opgezet

VOLENDAM – De Nederlandse tentenfabriek ESVO heeft de serie Bedouin piramidetenten voor 2014 uitgebreid. De katoenen tenten zijn er in vier verschillende afmetingen, variërend van enkeldaks tot dubbeldaks uitvoeringen.

De enkeldaks Bedouin piramidetenten zijn leverbaar in de modellen 200, 240 en 280. De grootste tent in Bedouin-serie is een dubbeldaks tent: de Bedouin 340.  Deze heeft een vaste kuip en is door de dubbeldaks uitvoering en achterventilatie geschikt voor koudere streken.

Kenmerken voor de Bedouin piramidetenten

Volgens ESVO is de Bedouin supersnel op te zetten. Dat zit ‘m in de halvering van het aantal afspanpunten, zonder dat dit meteen de windvastheid in gevaar brengt. De Bedouin staat zonder scheerlijnen: de tent wordt namelijk afgespannen met gespbanden. Volgens de tentenfabriek gaat het om een fraaie styling. De onderrand van de tenten is inderdaad mooi rond weggesneden bogen, waardoor de tent er inderdaad sierlijker uitziet dan veel soortgenoten en een tikje doet denken aan een klassieke De Waard-tent.

Accessoires

Voor wie de tent wil afstemmen op zijn persoonlijke voorkeuren zijn er verschillende accessoires leverbaar: zijschermen om in de luwte te kunnen zitten of een zonneluifel om wat bescherming te kunnen vinden tegen een genadeloze Mediterrane zon. Zoek je een extra overkappende luifel dan is er de aanritsbare varioluifel. Overige opties zijn de opbergschort en een gronddeken. De tent staat volgens ESVO voor jaren kampeerplezier door het gebruik van Ten Cate-300 grams-katoen dat stormsterk, vormvast en kleurecht is.

Tentenatelier

ESVO is sinds 1955 gespecialiseerd in het maken van kampeertenten en tentaccessoires. Het tentenateliers vervaardigt ook private-label tenten voor gerenommeerde merken en detaillisten. Het palet aan producten is groot: familietenten, piramidetenten, tunneltenten, lichtgewicht kampeertenten, caravanluifels, windschermen, tentstokken, tentgrondzeilen en alle tentaccessoires, van naaigaren tot tenttapijt.

Kleur tentdoek: zand-mosgroen
Binnentent: polyester-katoen
Stormstokken: geëpoxeerd staal
Kuip: gecoat (bisonyl) polyester 450 gr/m²

Like dit artikel
Tweet dit artikel