Belangrijke bijrol voor tent in documentaire

Sunny Bergman tentLAS VEGAS – In een documentaire van het televisieprogramma Holland Doc speelt een tent een belangrijke bijrol.

Documentairemaakster Sunny Bergman gebruikt het stoffen verblijf om haar gasten in te ontvangen en filmt ze vanuit de nok. Nadat de non-fictie film in september op het Nederlands Filmfestival in Utrecht in première ging, wordt het op donderdag 14 november uitgezonden op Nederland 3.

De documentaire gaat over vrouwen en seksualiteit. Volgens Bergman hebben vrouwen nog altijd last van een Victoriaanse dubbele moraal, zo stelt ze in haar film met de titel ‘Sletvrees?’. In veel scènes nemen de ondervraagden plaats in de geborgenheid van een tent en stelt de interviewer ze vanaf buiten vragen.

Setting

Sunny Bergman zette haar tent op in onder meer Amsterdam, Berlijn en Las Vegas en nodigde mensen uit om in de intimiteit van de tent met haar te spreken over intieme onderwerpen. Het bleek de ideale setting voor het opnemen van de interviews, want met elkaar spreken kon zonder blikken of blozen, terwijl de camera aan stond. De oppompbare tent van het merk Karsten werd ontelbare keren opgezet, afgebroken en op de gekste plekken weer opgepompt. Vooral het snel kunnen opzetten en weer afbreken was een belangrijke reden dat voor deze tent is gekozen.

Bekijk hier een interview met de documentairemaakster in het televisieprogramma Pauw en Witteman.

Like dit artikel
Tweet dit artikel