Benimar zespersoons halfintegraal camper

Benimar Mileo 224

Benimar zespersoons halfintegraal camper

Naar eigen zeggen is de Mileo 224, die Benimar sinds kort op de merkt heeft gebracht, de eerste halfintegraal camper in Nederland die 6 gehomologeerde zitplaatsen heeft.

Wie denkt dat zo’n zespersoons camper een enorm gevaarte is: deze camper is nog geen zes meter lang. Niet alleen het aantal zitplaatsen is uniek, ook de indeling is bijzonder.

Benimar bouwt deze camper op basis van de bekende Fiat Ducato, met een 130 pk dieselmotor. Deze is standaard onder meer voorzien van motorairco, dagrijverlichting en een radio met touchscreen. Optioneel is er ook een versie met 150 pk motor beschikbaar. De gehele opbouw van de Mileo 224, dus ook de binnenwanden, is vervaardigd van polyester. Dit hagelbestendige materiaal is onderhoudsarm en isoleert prima in alle seizoenen.

Benimar Mileo 224Uiteraard heeft de camper ook zes slaapplaatsen. De indeling wijkt sterk af van die van normale halfintegraal camper. Normaal gesproken hebben die een zitgroep waar de draaibare voorstoelen bij worden getrokken. Dat is hier niet het geval. Vlak achter de voorstoelen bevinden zich namelijk twee tegenover elkaar gepositioneerde L-banken. Deze kunnen ’s nachts worden omgebouwd tot een tweepersoons bed. Verder is het Benimar gelukt om een elektrische bediend tweepersoons hefbed boven de voorstoelen te plaatsen. Slaapplaats nummer vijf en zes worden gevormd door het stapelbed achterin de camper. Dit stapelbed kan worden opgeklapt zodat het als garage kan dienen. Rechtsachter is daar ook een speciale deur voor ingebouwd. Ondanks de bescheiden lengte is het Benimar ook nog gelukt om een aparte douche en toiletruimte te realiseren.

Boven de voorstoelen is een panoramadakluik gemonteerd, dat open kan. De koelkast heeft een inhoud van 140 liter. Bovendien heeft de Mileo ook nog een koellade waar negen flessen van anderhalve liter in passen. De Benimar Mileo 224 wordt in Nederland verkocht door Benica Camper en heeft een adviesprijs van 79.900 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel