Beren in Roemenië

kampeerzaken.nlRoemenië is geen land waar heel kamperend Nederland naar toe gaat, maar mocht u dat op zich prachtige land toch willen bezoeken, pas dan wel even op de beren daar.
Het komt namelijk nog wel eens voor dat kampeerders in Roemenië op hun kampeerplaats, of tijdens het wandelen, worden opgeschrikt door een beer.
Onlangs hebben 2 Belgische kampeerders in de Karpaten, een gebergte in Roemenië, oog in oog met een beer gestaan. Beren beschikken over een uitstekend ontwikkeld reukorgaan, en deze beer had dus de etenswaren in hun tentje ontdekt….
 De Belgen kwamen er gelukkig met lichte verwondingen vanaf, hun tentje schijnt volledig te zijn vernield. Ook een Duitse toerist is onlangs in Roemenië door een beer aangevallen. In Roemenië leven nog zo’n 5000 beren in het wild.
Mocht u daar dus gaan kamperen, zorg dat uw uw etenswaren goed opbergt, of zorg dat u zo min mogelijk etenswaren bij u hebt. En kampeer bij voorkeur niet in het wild in een natuurgebied, tenzij u natuurlijk van onverwachte gasten houdt…

Like dit artikel
Tweet dit artikel