Beurs gebruikte caravans 2014 ook dit jaar in Zeewolde

ANWB Beurs Gebruikte Caravans, Zeewolde

Dé gelegenheid om een gebruikte caravan of vouwwagen te (ver)kopen

ZEEWOLDE – Ook dit jaar organiseren de ANWB en KCK weer de Beurs Gebruikte Caravans. Het evenement vindt dit jaar plaats op 4 en 5 oktober, dus vlak voor de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Ook dit keer is er gekozen voor de RCN Camping Zeewolde in de gelijknamige plaats.

Het blijft voor particulieren één van de meest interessante manieren om de gebruikte caravan van de hand te doen. De beurs werd in 2013 door maar liefst 6000 mensen bezocht, van de aangeboden caravans en vouwwagens werd 63%,  verkocht. Dat betekent dat dus bijna tweederde van de aangeboden kampeermiddelen werd verkocht.

Wie op de Beurs Gebruikte Caravans een caravan of vouwwagen wil kopen of verkopen, kan bovendien rekenen op de nodige technische ondersteuning. Alle aangeboden voertuigen worden in de week voorafgaand aan het evenement namelijk gekeurd door de keurmeesters van de ANWB en zijn alle voorzien van een uitgebreid keuringsrapport. Dat betekent duidelijkheid en zekerheid voor zowel de koper als de verkoper en een minimale kans op een kat in de zak.

Caravan of vouwagen verkopen?
Het aanbieden van een gebruikte caravan of vouwwagen is voorbehouden aan ANWB-leden. Die dienen dan deze bon te downloaden en vóór 26 september op te sturen naar de ANWB of de in de bon gevraagde info te mailen naar caravaninfo@anwb.nl. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst, en vol is vol.
Deelnemers dienen, indien het caravans en vouwwagens betreft die beladen zwaarder mogen zijn dan 750 kg, een kopie van het kentekenbewijs mee te sturen. Bij caravans en vouwwagens die beladen lichter zijn dan 750 kg dient er een kopie van de eerste aankoopnota (indien beschikbaar) of een identiteitsbewijs van het voertuig mee te worden gestuurd.

Kosten
De kosten om een caravan tijdens dit weekend aan te bieden bedragen zijn € 125, voor een vouwwagen dient men € 99 te betalen. Hiermee worden niet alleen de kosten voor de organisatie en administratie maar ook die van de keuring en het keuringsrapport gedragen. Men kan dit bedrag op de beurs met de pinpas voldoen.

Aanbieden
Deelnemers kunnen hun caravan of vouwwagen op het terrein afleveren op zaterdag 27 en zondag 28 september tussen 10 en 15 uur en op woensdag 1 oktober tussen 16 en 20 uur. De keuringen beginnen al op maandag 29 september beginnen dus men wordt verzocht om de caravan of vouwwagen al op 27 en 28 september in te leveren. Ook dien je op de bon aan te geven op welke dag je arriveert.

Waar en wanneer
De Beurs Gebruikte Caravans wordt gehouden op 4 en 5 oktober, op RCN Camping Zeewolde, Dasselaarweg 1, 3896 LT Zeewolde.

 

foto: © ANWB/KCK

Like dit artikel
Tweet dit artikel