Beursnieuws voor begin 2018

CMT Stuttgart 2018

CMT, Stuttgart – 13 t/m 21 januari 2018

ZOETERMEER – Als we straks de feestdagen weer achter de rug hebben, kunnen we ons opmaken  voor een aantal beurzen op het gebied van vakanties en kamperen. Deze beurzen worden bewust georganiseerd in het begin van het jaar, een periode waarin iedereen alweer uit begint te kijken naar de komende zomervakantie.

Het betreft niet alleen een aantal grote beurzen in het buitenland, ook in Nederland is er meer dan genoeg te zien en te beleven. We hebben daarom een kort overzichtje van deze beurzen samengesteld.

Vakantiebeurs, Utrecht – 10 t/m 14 januari 2018

De Vakantiebeurs is niet Nederlands grootste vakantie-evenement, maar ook Europa’s grootste evenement op het gebied van vakanties. De Vakantiebeurs vindt plaats van 10 tot en met 14 januari 2018 barst in de Jaarbeurs in Utrecht. Dan begint voor velen weer de vakantievoorpret. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en informeren door reisaanbieders uit de hele wereld. Er zijn diverse workshops, een groot aantal veel interessante aanbiedingen en diverse locals die een deskundig antwoord kunnen geven op de meest uiteenlopende vragen.

Nieuw op de komende editie van de Vakantiebeurs is de Experience hal. In deze inspirerende hal vinden bezoekers volop inspiratie in de vorm van een multimediatheater, virtual reality-straat, beach café, duiktank, foodtrucks, Ibiza hippiemarkt en live entertainment. In de verschillende theaters worden presentaties en workshops van onder andere verkeersbureaus en reisorganisaties gegeven.

CMT, Stuttgart – 13 t/m 21 januari 2018

De CMT noemt zichzelf ook wel de ‘Urlaubsmesse’. Toch is het geen directe tegenhanger van onze Vakantiebeurs. Waar we op de Vakantiebeurs slechts een beperkt aanbod aan kampeermiddelen zien, zijn er op de CMT meerdere hallen gereserveerd voor een groot aantal campers, caravans en toebehoren. Bovendien viert de CMT komend jaar haar 50e verjaardag. De 50e editie van de CMT is groter dan ooit, nu er een nieuw hal in gebruik wordt genomen. Er worden ongeveer 240.000 bezoekers verwacht. Onder het aanbod van de 2000 exposanten zijn ook veel nieuwe exposanten op kampeergebied, zoals Eiler, Etrusco, Falterladen, Flexebu, Herocamper, Indie Camper, Kompanja, Lunar, MAN, Maxxcamp, MGM, Orange Camp, P.L.A., Quantis, Roadsurfer, Robeta, Roland Bauer, Stema, Wavecampe, Xgo en Ziegler.

Caravana, Leeuwarden – 18 t/m 23 januari

De Caravana is uitgegroeid tot de grootste kampeerbeurs van Nederland. Bezoekers kunnen van donderdag 18 t/m dinsdag 23 januari 2018 al een voorproefje van de kampeersfeer krijgen in het WTC Expo in Leeuwarden. Ook in de komende editie van de Caravana zijn er een groot aantal caravan- en camperprimeurs, tenten, kampeeraccessoires, ruim 200 campings uit heel Europa en de nieuwste kampeertrends.

F.R.E.E., München – 21 t/m 25 februari 2018

De F.R.E.E. in München is één van de grotere Duitse beurzen op het gebied van vakantie en toerisme. Het evenement is in 1970 begonnen onder de naam C-B-R (Caravan-Boot-Internationaler Reisemarkt). De ruim 1300 exposanten presenteren een enorm reisaanbod van over de hele wereld. Waar de CMT zich de ‘Urlaubsmesse’ noemt, zo noemt de F.R.E.E. zich weer de ‘Erlebnismesse’. Er is op deze beurs dan ook meer dan genoeg te zien en te beleven op de F.R.E.E. in München op het gebied van reizen, gezondheid & wellness, caravaning & camping, watersport, outdoor en fietsen. Parallel aan deze beurs zijn er ook nog “Münchner Autotage”, waar 26 automerken worden gepresenteerd alsmede de “Golftage München”, de grootste golfbeurs van Zuid-Duitsland.

Kampeer & Outdoor,  Hardenberg – 23 t/m 25 februari 2018

Vorig jaar vond er in de Evenementenhal in Hardenberg een soortgelijk evenement plaats, dat Kamperen & Vrijetijd heette. Dit jaar krijgt hert evenement een iets andere opzet, en dis ook een andere naam: Kampeer & Outdoor. Volgens de Evenementenhal is dit hét event voor Campers, Kamperen en Outdoor Sports. Het evenement wordt gehouden van 23 tot en met 25 februari 2018.

Foto: © Messe Stuttgart

Like dit artikel
Tweet dit artikel