Bezettingsgraad campings is volgens Jetcamp minstens zo hoog als voor de coronapandemie

Jetcamp bezettingsgraad campings zomer 2022

Bezettingsgraad campings is volgens Jetcamp minstens zo hoog als voor de coronapandemie

Volgens het nog jonge Nederlandse boekingsplatform Jetcamp zijn de campings in het hoogseizoen ook na de coronapandemie nog onverminderd druk.

Dit concludeerde Jetcamp aan de hand van het scannen van boekbare aanbod op duizenden Europese campings en vakantieparken. Hieruit bleek dat de bezettingsgraad in het komende hoogseizoen behoorlijk hoog is.

Bezettingsgraad in hoogseizoen meer dan 80%

Om haar klanten zoek goed mogelijk te informeren, scant JetCamp zeer regelmatig het beschikbare aanbod. Het betreft hier niet alleen staanplaatsen maar ook mobile homes en bungalows. Dit scannen doet Jetcamp op ruim 3.000 online boekbare campings en vakantieparken. Hieruit is gebleken dat de gemiddelde bezetting (>80% in de zomermaanden) op de campings in Europa minstens op het niveau van 2019 ligt, het laatste jaar voor het uitbreken van de coronapandemie.

Inhaalslag

Erwin Hoevenaar, directeur van JetCamp: “Kampeervakanties worden steeds populairder. Het is niet alleen kosteneffectief, maar een auto- of campervakantie in combinatie met mooie natuur, vrijheid, ruimte en veel vermaak geeft ook een gevoel van zekerheid. We zien een echte inhaalslag na Corona en de gebeurtenissen in Oekraïne. Tijdens Corona zagen we in heel Europa veel mensen in eigen land op vakantie gaan en ook nieuwe fenomenen als pop-up campings. We zien nu dat vooral de campings met grote zwembaden en waterparken aan de kusten van Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië extreem populair zijn en voor sommige weken al volledig zijn uitverkocht”.

Beschikbaarheid campings Frankrijk, Italië en Spanje

Jetcamp bezettingsgraad campings Frankrijk Italië Spanje zomer 2022Om inzicht te krijgen in de beschikbaarheid, heeft JetCamp een beschikbaarheidsscan gedaan bij de campings en vakantieparken in de populaire vakantielanden Frankrijk, Italië en Spanje. In Frankrijk is de beschikbaarheid in de maanden juli en augustus het grootst in ​Occitanië (Languedoc-Roussillon), Auvergne-Rhône-Alpes en Nouvelle-Aquitaine (Atlantische Kust). Wie in het hoogseizoen liever naar Italië op vakantie gaat heeft de meeste kans op een plekje op een camping in de ​Toscane, in ​Ligurië of op ​Sardinië. Spanje-gangers hebben in de maanden juli en augustus in ​Catalonië, ​Andalusië en de regio van Valencia de meeste kans om een plekje of accommodatie te vinden.

Wel of niet last-minute boeken?

Sommige mensen boeken hun vakantie al heel vroeg terwijl andere hun vakantie liever niet zo vroeg van tevoren vastleggen. Is het gezien de hoge bezettingsgraad verstandig om snel te gaan boeken?  Hoevenaar: “Geen alarm, maar ons advies is niet te wachten tot het laatste moment en die favoriete plek zo snel mogelijk vast te leggen”.

Boekingsplatform

JetCamp is een zoek-, vergelijk- en boekingsplatform dat informatie over meer dan 22.500 campings en vakantieparken in Europa bevat. Vorig jaar werd de 10-talige website vier miljoen keer bezocht. Het boekingsplatform werkt niet alleen samen met alle grote ketens maar ook met individuele campings en parken en een groot aantal reisorganisaties.

Like dit artikel
Tweet dit artikel