Bezettingsgraad van campings in Zeeland ongekend hoog

zeelandMIDDELBURG – Zeeland zit half augustus bijna helemaal vol met toeristen. De meeste campings moeten nee verkopen aan gasten die geen reservering hebben gemaakt.

Ook de bezettingsgraad van de hotels in de provincie is gestegen tot 95 procent.

Volgens het VVV-samenwerkingsverband met de naam Promotie Zeeland Delta komt dat door het mooie weer van de afgelopen weken. “Vakantiegangers boeken steeds vaker op het laatste moment”, zegt een woordvoerder. “Het weer speelt bij die keuze een doorslaggevende rol. Bij goed weer is een vakantie in Nederland gelijk weer in trek.”

Campingplaatsen

De hele provincie Zeeland telt opgeteld bijna 130.000 overnachtingsplaatsen. Het grootste gedeelte daarvan, zo’n 91.000, bestaat uit campingplaatsen. De belangstelling voor de provincie is volgens de woordvoerder goed te zien op de website van toerisme Zeeland. “Het aantal mensen dat de site bezoekt is in vergelijking met 2012 verdubbeld. Rond de 10.000 mensen bezoeken nu dagelijks de webstek.”

Opvallend is hoe goed de provincie ligt bij onze Zuiderburen. De groei vanuit België is de afgelopen tijd met 25 procent gegroeid. “De kust in Zeeland is anders dan de Vlaamse. Hier hebben we duinen en bossen, terwijl de kust van België toch meer versteend is.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel