Meer bezoekers en kooplust Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlHet was druk op de recent gehouden Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Hoewel de beurs dit jaar twee dagen korter duurde dan voorgaande jaren waren er wél aanzienlijk meer bezoekers.

 

De beurs telde dit jaar namelijk 46.413 bezoekers, een stijging van 9% ten opzichte van de 42.688 van vorig jaar. Per dag waren er gemiddeld dus ruim 20% meer bezoekers als op de voorgaande editie van de beurs. Maar behalve het bezoekersaantal is ook de kooplust flink gestegen.

 


 

Kooplust

kampeerzaken.nlMaar liefst 40% van de bezoekers aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs loopt namelijk rond met aankoopplannen voor een kampeervoertuig; 53% van deze groep is geïnteresseerd in de aankoop van een caravan en 36% in een kampeerauto.

 

Momenteel heeft 55% van de bezoekers aan de beurs een caravan (vorig jaar 59%) en 21% heeft een kampeerauto (vorig jaar 14%), een afspiegeling van de toenemende belangstelling voor de kampeerauto. Meer dan de helft van deze kampeervoertuigen is jonger dan zes jaar.

Weer volop vertrouwen

kampeerzaken.nlExposanten en bezoekers waren in een opperbeste stemming. Mr. A. Koster, directeur van de brancheorganisatie KCI, medeorganisator van de beurs: ,,Wij zijn verheugd over de goede ontwikkeling van de branche. De verkoopresultaten op de beurs laten zien dat het vertrouwen in de economie kennelijk weer terug komt. De mensen hebben weer kooplust’’.

 

kampeerzaken.nlOp de Kampeer en Caravan Jaarbeurs waren nagenoeg alle nieuwe modellen van 2011 te zien, inclusief alle Nederlandse producten die onlangs in Duitsland werden bekroond met een Design Award. Aangezien een groot deel van de kampeerders meerdere keren per jaar korte trips maakt zoomde de beursorganisatie met het thema ‘Bestemming Benelux’ in op dicht bij huis. Deze presentatie, een primeur, mocht zich verheugen in een grote belangstelling.

Verkiezingen

De beurs was voor het eerst de locatie voor de jaarlijkse Caravan en Camper van het Jaar verkiezing van de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen, welke voorheen in de Caravana in Leeuwarden werd gehouden. Als winnaars werden bekroond resp. de Fendt Tendenza en de LMC Explorer.

 

kampeerzaken.nlTraditiegetrouw maakte de VekaBo ook de beste VeKaBo camping van 2010 bekend, waarbij dit jaar de Limburgse minicamping ”Van Kempenhof” van de fam. Simons in de prijzen viel.

 

Ook de Nederlandse Kampeerauto Club organiseerde een verkiezing, namelijk die van de Kampeerauto van het Jaar. Hier ging de felbegeerde titel naar de splinternieuwe Adria Sonic.

Proefritten, veilingen en demonstraties

kampeerzaken.nlHet beurspubliek was zeer enthousiast over de mogelijkheid om in een van de nieuwste kampeerauto’s onder deskundige begeleiding op de openbare weg een gratis proefrit te maken. Ook de demonstraties koken op de camping, veilingen met leuke kampeerprijzen en praktische en technische tips en demonstraties op het Wijs op Reis plein oogstten bijzonder veel belangstelling.

 

Het Wijs op Reis Plein was de place to be voor informatie over reparatie en onderhoud van kampeervoertuigen, reiniging, en klimaatbeheersing.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011

kampeerzaken.nlVoor uw agenda: de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011 wordt gehouden van 21 tot en met 25 oktober 2011.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel