Big Agnes introduceert ultralichtgewicht tentje van nog geen 400 gram

Big Agnes Scout 1P Platinum

Big Agnes introduceert ultralichtgewicht tentje van nog geen 400 gram

Vroeger was je als rugzakkampeerder al helemaal blij als je een eenpersoons tentje kon vinden dat minder dan anderhalve kilo woog. Dat is tegenwoordig wel anders want ze wegen nu soms zelfs minder dan één kilo.

Sterker nog, ze zijn vaak zelfs aanzienlijk lichter. Op de laatste Outdoor Retailer Show in Denver liet Big Agnes bijvoorbeeld de Scout 1P Platinum zien, een tentje dat zelfs nog niet eens 400 gram weegt.

Het gewicht van slechts 369 gram zal iedere backpacker die een ultralichtgewicht tentje zoekt absoluut blij maken. Hiermee merk je amper dat je een tentje bij je hebt. Uiteraard is het slechts een enkeldaks tentje, is de luifel minimaal en moet je je trekkingstokken als tentstokjes gebruiken, maar toch. De Scout 1P Platinum biedt iedere backpacker of fietskampeerder gewoon een prima dak boven het hoofd. Dat geldt ook voor slecht weer want het met siliconen behandelde nylon rip-stop materiaal is, evenals de naden, prima waterdicht

Relatief ruim

Dankzij de slimme bouwvorm biedt de Scout 1P Platinum zelfs iets meer ruimte dan we van eenpersoons tentjes gewend zijn. De hoofdruimte bij de ingang, en de ingang zelf, is dankzij de twee stokken behoorlijk ruim. Bij de meeste kleine tentjes moet je bijna letterlijk naar binnen kruipen, dat is bij de Scout 1P Platinum van Big Agnes een stuk makkelijker. Het grondvlak van de tent is 213 cm lang. Bij het voeteneind is de tent 56 cm breed – iets meer dan een lichtgewicht slaapmatje – en bij het hoofdeinde is de tent 81 cm breed zodat je ook voldoende schouderruimte hebt. De rugzak zal niet in de tent passen, je moet er dus voor zorgen dat die echt waterdicht is of een goede regenhoes heeft. De Scout 1P Platinum van Big Agnes is komend voorjaar verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel