Big Agnes verbetert Tiger Wall UL Bikepack-tenten

Big Agnes Tiger Wall UL Bikepack-tenten 2021

Big Agnes verbetert Tiger Wall UL Bikepack-tenten

Het bekende Amerikaanse outdoormerk Big Agnes heeft de functionaliteiten waar de bekroonde Tiger Wall UL-tenten zo om worden gewaardeerd, nog verder verbeterd. Ook gaat Big Agnes terug naar materialen in natuurlijke kleuren.

De Tiger Wall UL-Bikepack Solution Dye tenten zijn vooral bedoeld voor fietskampeerders. Deze kamperen ook regelmatig in het wild. De frisse, felle kleuren waarin Big Agnes deze tenten de afgelopen jaren uitleverde, zijn dan niet echt passend. Vandaar het nieuwe, zandkleurige doek.

Nieuw doeksoort

Daarmee past een tent veel beter in een natuurlijke omgezing. Maar het milieu is er ook bij gebaat. Het nieuwe tentdoek dat Big Agnes gebruikt, wordt gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Ook is het productieproces verbeterd waardoor het energieverbruik en het waterverbruik tijdens de productie drastisch is verminderd. Het nieuwe doek is bovendien zeer goed bestand tegen veroudering door UV-straling.

Praktisch

De Tiger Wall UL2 en UL3 Bikepack tenten zijn de lichtste bikepack tenten met twee ingangen uit het Big Agnes-programma. Ze hebben verkorte 12 inch ‘Shortstik’ stokken die je extra gemakkelijk kunt opbergen in de stuur-, fietstas of zadeltas. De tent wordt geleverd met een stevige bikepacking-ready compressiezak die gemakkelijk aan je fiets kunt bevestigen met een geïntegreerde daisychain webbing. Je kunt je helm opbergen aan de extra riem die zich aan de buitenkant van de tent bevindt en je natte kleding en uitrusting drogen aan de lussen van de aan de buitenzijde van de tent geïntegreerde daisychain.

Ook aan de binnenkant hebben de tenten diverse slimme opbergoplossingen. De optionele footprint zorgt dat de vloer voor de binnentent voor droog en schoon blijft, en biedt zo extra opbergruimte voor spullen. Ook zijn de tenten uitgerust met de TipLok Tent Buckle™ van Big Agnes om het opzetten te vereenvoudigen. Wie wil, kan ook alleen de binnentent of buitentent opzetten. In het eerste geval heb je bij mooi weer een prima bescherming tegen insecten en ander ongedierte, in het tweede geval biedt de tent een prima schuilplaats voor een pauze onder natte omstandigheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel