Bijzonder: stoere elektrische kampeerauto op basis van een Toyota Hilux 4×4

Elektrische RedSands Hilux pick-up kampeerauto met daktent

Bijzonder: stoere elektrische kampeerauto op basis van een Toyota Hilux 4×4

Stoere kampeerauto’s op basis van een pick-up kom je niet elke dag tegen, laat staan dat ze elektrisch aangedreven zijn. Deze RedSands Hilux kampeerauto is ook nog eens gebouwd op basis van een voertuig dat eigenlijk helemaal niet met een elektrische aandrijving verkrijgbaar is.

Het basisvoertuig is in dit geval een Toyota Hilux. Nagenoeg onverwoestbaar, maar eigenlijk alleen verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor. Twee Australische bedrijven wisten deze samen om te toveren tot een stoere, elektrisch aangedreven kampeerauto.

Eerste volledig elektrische 4WD-kampeerauto in Australië

De RedSands Hilux, zoals gezegd een stoere kampeerauto gebaseerd op een geëlektrificeerde Toyota Hilux pick-up, is ontwikkeld door ROEV en RedSands Campers. Dit is niet zomaar een nieuwe kampeerauto op de markt; het is zelfs de eerste volledig elektrische 4WD-kampeerauto in Australië.

Het concept achter de RedSands Hilux is eenvoudig maar krachtig: een duurzame, avontuurlijke kampeerervaring bieden zonder in te boeten aan comfort of functionaliteit. In een tijd waarin de auto-industrie steeds meer de nadruk legt op elektrisch rijden, speelt deze kampeerauto perfect in op de trend. Bovendien is deze kampeerauto meer dan alleen een trendvolger; hij moet de weg vrijmaken voor overeenkomstige toekomstige ontwikkelingen.

Krachtig

De technische specificaties van de RedSands Hilux zijn behoorlijk indrukwekkend. De kampeerauto is uitgerust met een krachtige elektrische aandrijving. Die zorgt voor een emissievrije, soepele en stille rit. Het bereik (360 km) en de oplaadtijd (11 kW AC, 80 kW DC) zijn geoptimaliseerd voor langere reizen. Kampeerders kunnen dus genieten van de vrijheid van de open weg zonder zich zorgen te maken over het vinden van een laadstation. Men heeft overigens al contact gelegd met de G’Day Group – die de grote campings van de Discovery Group beheert – over het oplaadmogelijkheden bij twee van zijn meest iconische bestemmingen in East-Kimberley, El Questro en het Lake Argyle Resort.

Vooral voor mooi weer

De kampeerautofaciliteiten zijn ontworpen voor een optimaal comfort en gebruiksgemak. Maar wel zoals in Australië gebruikelijk is: gericht op de ‘outback’ met overwegend mooi weer, dus bijna alles is gericht op een verblijf buiten het voertuig, behalve het slapen zelf. Dat doe je hoog en droog in de daktent. Dat kan eventueel ook met vier personen. De vierdeurs pick-up heeft vijf zitplaatsen en boven de cabine is er genoeg ruimte voor een tweede daktent. De unit die in plaats van de laadbak wordt geplaatst, biedt behalve een koelkast een kookgelegenheid ook een grote hoeveelheid opbergruimte.

ROEV en RedSands Campers

Achter deze innovatieve kampeerauto staan twee bedrijven: ROEV en RedSands Campers. ROEV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische voertuigtechnologie, heeft de expertise geleverd voor de elektrische aandrijving van de kampeerauto. RedSands Campers, een gevestigde naam in de Australische camperbranche, heeft zijn ervaring in het ontwerpen en bouwen van campers ingebracht.

Alleen nog in Australië

Hoewel de RedSands Hilux uitermate veelbelovend is, is er één belangrijk detail dat potentiële gebruikers moeten weten: voorlopig is deze elektrische kampeerauto alleen te huur, en dat alleen in Australië. Bovendien is pas vanaf juni 2024 beschikbaar. Maar wie weet wat de toekomst nog meer brengt? Met de groeiende interesse in elektrische voertuigen en duurzaam kamperen, zou het niet verrassend zijn als voertuigen als de RedSands Hilux binnenkort ook in andere delen van de wereld beschikbaar zullen zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel