Bimobil EX 366 nu ook op Iveco Daily 4×4 basis

Bimobil EX 366 op Iveco Daily 4x4 basis

Bimobil EX 366 nu ook op Iveco Daily 4×4 basis

De Bimobil EX 366 is een van de meest populaire modellen van de bij München gevestigde camperspecialist. Tot nu toe was deze stoere camper uitsluitend beschikbaar op basis van de Mercedes Sprinter.

Nu Iveco de Daily ook als 4×4 levert, kan Bimobil haar beststeller nu ook leveren met een basisvoertuig dat nog beter voor off-road toepassingen geschikt is.

De Bimobil EX 366 is niet zomaar zo populair geworden. De slimme indeling van deze Bimobil camper maakt hem geschikt voor velerlei toepassingen. Of het nu gaat om een korte reis in het weekend of een lange reis naar verre bestemmingen, de Bimobil EX366 is er klaar voor.

Bimobil EX 366 op Iveco Daily 4x4 basisDe ingenieuze indeling met uittrekbaar bed achterin, treinzit en badkamer voorin het voertuig, gecombineerd met de compacte afmetingen, maken de EX 366 tot een universeel inzetbare camper.

Met een lengte van slechts 6,19 meter is de compacte camper ook zeer geschikt om in stadscentra rijden. In tegenstelling tot de versie op de Mercedes Sprinter, heeft de EX366 op Iveco Daily 4×4 ook een lage alkoof. Deze creëert een heleboel extra bergruimte. Hierdoor neemt de hoogte van het voertuig wel met 38 centimeter toe tot 3,30 meter. Maar dan heb je een camper met extra veel bergruimte én een riant laadvermogen (in de 5,5-tons uitvoering maar liefst 1.150 kilo).

Off-road

In combinatie met de Daily 4×4 krijgt de EX 366 ook nog eens een flinke off-road upgrade. Met dit basisvoertuig heeft de Bimobil EX366 een drie liter dieselmotor met een vermogen van 180 pk, een achttraps Hi-Matic automatische versnellingsbak met koppelomvormer, vierwielaandrijving met extra reductie en drie differentieelsloten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel